Denne kung fu-taklingen havnet i fokus da England slo Portugal

— Det ser ikke pent ut, sa TV 2s kommentator.

Bruno Alves fikk et korrekt rødt kort etter denne involveringen mot Harry Kane.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

England 1-0 Portugal

England reiser til EM i Frankrike med en god porsjon selvtillit etter 1-0 seieren over Portugal på Wembley torsdag.

De fem siste møtene mellom lagene har endt uavgjort og de to siste målløse. Det så lenge ut til at det sjette møtet også skulle ende uten nettkjenninger, men fire minutter før slutt brukte Chris Smalling hodet da han dukket opp inne i feltet.

Portugal som herjet med Norge i Porto kom ikke like lett til denne gangen. Laget fikk dessuten testet ut å spille med en mann mindre i over 65 minutter. Fenerbache-stopperen Bruno Alves fikk marsjordre ti minutter før pause etter en hårreisende takling av Harry Kane.

— Han flykicker jo i hodet på Kane. Det ser ikke pent ut, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Les også

Her er alle stjernene som skal spille i EM

Les også

14 stjerner som ikke ble tatt ut til EM

Omstendig

Roy Hodgsons menn spilte seg til noen gode forsøk underveis, men spillet ble litt for omstendig i det avgjørende øyeblikket.

– Vi har overhodet ingen grunn til å være misfornøyde med denne kampen, sa Hodgson til BBC.

England har vunnet sine tre siste oppkjøringskamper foran EM, og torsdag klarte dessuten lagets sisteskanse Joe Hart å holde nullen.

– Jeg vil ikke godta at i ikke spilte bra. Vi så bra ut og hadde ro gjennom hele spillet vårt. Det ville vært bedre å spilt mot elleve mann hele kampen. Jeg er godt fornøyd med å dra til EM med tre seire. Vi så aldri ut som at vi skulle slippe inn noen mål, sa landslagssjefen til ITV.

Russland neste

Det var Englands siste EM-oppkjøringskamp foran EM hvor Russland er første motstander 11. juni, mens Portugal skal ha en siste finpuss mot Estland. De spiller sin første kamp mot Island 14. juni.

Engelskmennene har derimot en lei statistikk i forbindelse med EM-sluttspill. De har ikke tapt en generalprøve til EM siden 1968, men så har laget aldri vunnet en åpningskamp i et EM-sluttspill heller.

England spiller i gruppe B hvor Slovakia og Wales er de øvrige lagene. Mens Portugal også ut mot Ungarn og Østerrike i gruppe F. (©NTB)

Publisert: