Stöckl tror nervene tok Forfang

Landslagssjef Alexander Stöckl mer enn antyder at spenning og forventningspress kan forklare Johann André Forfangs skuffende hoppukestart.

LYKTES IKKE: Johann André Forfang ble kun nummer 25 i Oberstdorf. Landslagstrener Alexander Stöckl har kanskje forklaringen.
  • stian.grythaugen@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

25.-plassen i Schattenbergbakken var en liten mil unna der Forfang ønsker å være. Tromsø-hopperen kom til hoppuka som den av de sju norske deltakerne med best resultater så langt denne vinteren. Blant annet ble det verdenscupseier i russiske Nizjnij Tagil.

I Oberstdorf lyktes han overhodet ikke. Lørdag fikk han kvalifiseringen ødelagt av vanskelige forhold, og søndag var han langt unna eget toppnivå i selve rennet. Etter nedturen forsvant 23-åringen rett forbi det ventende pressekorpset uten å si et eneste ord.

Landslagstrener Alexander Stöckl forstår skuffelsen landslagsprofilen følte på og ga følgende forklaring på Forfang-nedturen:

– Det skyldes kanskje litt for høy spenning i kroppen, og at han var nervøs. Uansett må vi ta det som det er og starte på nytt i morgen, sa han til NTB.

Les også

Forfang skuffet stort i hoppukens første renn: – Stoler ikke på meg selv

Nesestyver for Tande

Langt nede etter åpningsrennet var også et av de andre store norske håpene. Daniel-André Tande viste gryende form under den siste treningssamlingen på Lillehammer før jul, men klarte ikke engang å kvalifisere seg til finaleomgangen i Oberstdorf.

– Det er skuffende. Du kommer hit, er én av favorittene og har vist god hopping. Da vi var på Lillehammer var han en av de beste, hvis ikke best, men han klarte likevel ikke å få det til her. Da er det lov å være skuffet. Nå gjelder det å sove en natt og starte på nytt. Hoppuka er kjørt, så nå er det enkeltrenn som gjelder for ham, sa Stöckl.

Tande selv var både frustrert og rådvill. Han fattet seg i korthet i pressesonen og ga klart uttrykk for at han ikke ante hva som hadde gått galt.

Les også

Forfang gir opp drømmen allerede etter første renn. Dette er hans nye mål for hoppuken.

Må reise seg

– Jeg skjønner at han er rådvill og frustrert, for han har vist kjempegod hopping på trening hjemme. Det klarer han ikke å ta ut nå, og så blir det en gedigen skuffelse for Daniel, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

– Han hopper dårligere enn han hadde forventet, og det vi vet han er god for. Klart det er skuffende, men sånn er idretten. Det er opp- og nedturer. Daniel har sjelden vært ute av finaleomganger, men det må skje fra tid til annen det også. Nå gjelder det bare å se hvor raskt han kan reise seg, tilføyde han.

Første sjanse til å snu den dårlige trenden er mandagens kvalifisering i Garmisch-Partenkirchen.

Publisert:
  1. Johann André Forfang
  2. Alexander Stöckl
  3. Hopp

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi har alltid stilt opp for selskapet når det trenger det

  2. Regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd i oljestreiken

  3. Ny rapport: Disse stedene i Stavanger er mest utsatt ved ekstremregn

  4. Tok avskjed med Tor Martin (19) fra Hommersåk: – En gledesspreder

  5. 26-åring pågrepet i større narkotikasak på Jæren

  6. Regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd i oljestreiken, melder NRK