Berget matchvinner i den svenske serieåpningen

Avgjorde for Malmö mot fjorårets seriemester.

AVGJORDE: Malmö FFs Jo Inge Berget. Her i hodeduell med Norrköpings Arnor Traustason.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Jo Inge Berget gjorde som i landskampen mot Finland og scoret det avgjørende målet da Malmö slo tittelforsvarer Norrköping 3-1 i den svenske serieåpningen lørdag.

154 dager etter at Norrköping sikret sitt første SM-gull på 26 år var laget tilbake på arenaen der det hele ble avgjort. Det startet godt for gjestene da Christoffer Nyman i det 16. minutt scoret årets første mål i Allsvenskan, men siden handlet det meste om seriefavoritten Malmö.

Sveriges rikeste klubb, med nesten en halv milliard kroner i egenkapital, er skyhøy favoritt til å slå tilbake fra fjorårets 5.-plass og bli mester. Laget har beholdt de fleste spillerne og styrket stallen med Anders Christiansen og Vidar Örn Kjartansson.

Det var danske Christiansen som sørget for utligning rett før pause. I det 44. minutt snurret lagkaptein Markus Rosenberg bort Tesfaldet Tekie, satte fart og spilte fram Christiansen mellom stopperne. Dansken brukte utsiden av foten da han overlistet keeper.

Les også

Storseier for Arsenal - Sánchez storspilte

Les også

Joshua King byttet ut etter forferdelig Bournemouth-omgang

Les også

Viking opp i tabelltoppen etter seier mot Start

Malmö trykket på for et ledermål i annen omgang, men det måtte et straffespark til for å bryte ned gjestenes forsvar. Et kvarter før slutt spilte Rosenberg ballen forbi landslagskollega Andreas Johansson, som ifølge dommeren deretter felte ham.

Straffesparket satte Berget kontant i mål.

Norrköping blottet seg bakover i jakt på en utligning og burde kanskje fått straffe da Rosenberg var hardhendt mot Joel Enarsson i feltet. I stedet punkterte innbytter Erdal Rakip kampen for vertene.

Berget spilte hele kampen, mens Magnus Wolff Eikrem fikk et kort innhopp for Malmö.

Vestfoldingen Stian Semb Aasmundsen kom inn etter 81 minutter da nyopprykkede Jönköpings Södra vant 1-0 borte mot Kalmar. Midtbanespilleren kom til den svenske klubben fra Mjøndalen etter forrige sesong.

(©NTB)

Publisert:
  1. Internasjonal fotball
  2. Allsvenskan
  3. Malmö FF

Mest lest akkurat nå

  1. Omkom i druknings­ulykke på Sande­stranden

  2. Jordmor på SUS: – Har aldri vært så bekymret som jeg er nå

  3. Eierne av Martinique-huset protesterer mot planer om ute­sted på nabo­eiendommen

  4. To drept og mange skadd da mann skjøt folk pub og utested i Oslo

  5. Sauda nest varmest i landet

  6. Her ligger enorme verdier. Men kan de hentes ut?