Supporterleder tror Deila får sparken: - Skjønner ikke hva han holder på med

Ronny Deila er under hardt press etter at Celtic tapte for erkerivalen.

NEDTUR: Ronny Deilas Celtic røk ut av den skotske semifinalen etter straffedrama.
 • Sindre Trygsland
 • Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

RANGERS -CELTIC 2-2 (7-6 etter straffer)

Presset øker kraftig på Ronny Deila etter at Celtic ble slått ut av Rangers i søndagens cupsemifinale. Glasgow-rivalen vant etter straffesparkkonkurranse.

På Twitter flommer det over av supportere som krever Deilas avgang. Rop om at «you're getting sacked in the morning» ble hånlig rettet mot Deila fra Rangers-fansen underveis i kampen. Over 50 000 tilskuere var på plass på Hampden Park.

Rangers-spillerne jubler etter seieren i straffekonken.

Celtic styrer mot den skotske ligatittelen, men gjentatte nedturer i de europeiske turneringene har gjort at Deilas posisjon lenge har vært utsatt. Søndagens tap for erkerivalen, som spiller på nivå to, kan være dråpen som får begeret til å renne over for Celtic-toppene.Cupsemifinalen mot Rangers var kampen Celtic-manager Ronny Deila ikke hadde råd til å tape.

— Ronny Deilas tid i Celtic er over. Han får kanskje muligheten til å fullføre sesongen, men laget ser slitne og svake ut og trenger en ny trener med nye ideer, skriver Gary Ralston i den skotske avisen Daily Record.

— Jeg tror dessverre at dette kan være slutten, sier lederen av Celtics norske supporterklubb, Harald Harsson til Aftenposten.

— Det Deila lovet oss var høy intensitet, å ikke gi motstanderen tid og rom. I dag ga vi Rangers all verdens tid. Det er de som spilte med høy intensitet. Jeg skjønner egentlig ikke hva vi eller Deila holder på med når vi spiller fullstendig motsatt av det han sier, sier en svært skuffet supporterleder.

Frustrerte supportere

Etter kampen fikk Deila spørsmål om han tror han får fortsette som Celtic-manager ut over denne sesongen.

— Jeg tenker ikke på det nå. Vi har fem kamper igjen og skal sikre seriegullet. Vi leverte ikke opp mot vårt beste i dag, det positive er at vi kom tilbake to ganger. Det var en berg-og-dalbane av en kamp, sier han ifølge VG.

Supporterne er frustrerte etter enda en stor nedtur. Harald Harsson tror en del av frustrasjonen går mot styret, men mener det er en oppfatning blant supporterne om at Deila ikke har det som skal til for å være Celtic-manager.

- Det er synd å si det. Ronny Deila er en bra kar, og han sier mye fornuftig, men det ser ikke ut som han er stor nok for denne oppgaven. Det så utsom han var det i andre halvdel av sesongen i fjor, men i år har det nesten bare vært tilbafall, sier Harsson.

— Det her er kanontungt. Man gikk ut i Europa, og nå ryker man ut av cupen i tillegg, sier tidligere Celtic-spiller Harald Martin Brattbakk til Aftenposten.

— Jeg vet lite om det som skjer på Celtic Park. Spørsmålet er om det er Ronny som ikke har de nødvendige ferdighetene, eller om materialet ikke har vært godt nok. Det vil bestandig være en diskusjon. Men jeg tror nok både ledelsen, spillerne og trenerne i klubben og supporterne vil diskutere dette til langt ut på sommeren, sier Brattbakk.

Han mener Celtic har sviktet i de viktigste kampene, og at tapet for Rangers slik er betegnende.

— Det er klart, det er ikke heldig. I enkeltstående kamper kan slikt skje, men det er ikke bra. Nå er det kun serien igjen, og den er heller ikke sikret enda. Det er ikke optimalt, og det er nok tungt å være supporter i dag, sier Brattbakk.

Les også

- Hvis Celtic taper mot Rangers i dag, blir ikke Glasgow en god by å være i for Deila

Marerittstart

Her setter Kenny Miller inn 1-0 til Rangers.

Celtic fikk en verst mulig start på kampen mot Glasgow-rivalen fra nest øverste divisjon. Etter 16 minutter sendte Kenny Miller Rangers i føringen. Et innlegg gikk gjennom hele Celtic-forsvaret, og spissen kunne bare hamre ballen i mål.Patrick Roberts fikk en gigantisk sjanse til å utligne, men 1. omgangen tilhørte likevel Rangers.

Fem minutter ut i 2. omgang utlignet imidlertid Erik Sviatchenko for Celtic. Det ble imidlertid ingen flere scoringer før full tid, og det ble dermed ekstraomganger.

Drømmescoring

Fem minutter ut i ekstraomgangene dro Barrie McKay med seg ballen og banket den i krysset fra langt hold.

— En sensasjonell scoring, utbrøt kommentatoren under den TV 2-sendte direktesendingen.

— Du får sparken i morgen, runget det fra Rangers-fansen.

Få sekunder ut i den andre ekstraomgangen svarte Celtic. Tom Rogic, som kom inn for Stefan Johansen etter 84 minutter, bredsidet inn utligningen. Og rett før slutt var Lee Griffiths nær ved å bli den store helten. Frisparket dundret imidlertid i tverrliggeren.

Dermed ble det hele avgjort med straffekonk. Der trakk Rangers det lengste strået. Rangers er klare for cupfinale mot Hibernian, mens Celtic bare har ligatittelen igjen å spille for.

— Vi fortjente dette. Det gikk til straffekonk og begge lag skal ha honnør, men ser vi kampen totalt sett fortjente vi avansement, sier Rangers-manager Mark Warburton.

Vi fulgte det viktigste fra kampen:

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport. Der får Kjetil Rekdal refs for sitt nye regime på Valle:

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Celtic FC

Mest lest akkurat nå

 1. Satser på nytt daglig­vare­kon­sept i Stavanger: – Tror det kom­mer til å bli veldig popu­lært

 2. Kritisk til planer om stor avlast­nings­bolig på Madla: – Jeg kom­mer aldri til å sende Vegard dit

 3. Gjorde rystende funn på havets bunn: – Et kjent miljøproblem

 4. La ned blom­ster og lys etter døds­ulykken i Stav­anger

 5. Amund Harboe hadde en av hovedrollene i «Lykkeland», så for­svant han brått: – Jeg angrer ikke

 6. Fikk positiv korona­test fra halsen, mens alle testene fra nesen var nega­tive