Sponsor hevder Diskerud har signert for Manchester City

Men kilder hevder at nordmannen ikke skal trene med førstelaget.

Mix Diskerud droppet Norge og valgte det amerikanske landslaget.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det er sportstøy-merket Umbro som skriver i sosiale medier at Mikkel Diskerud vil «fortsette sin fotballutvikling med en fire og et halvt års kontrakt i Manchester City».

I en e-post til Adresseavisen henviser Paal Diskerud, Mikkels far, til Umbro for mer informasjon.

– Manchester City er muligens den beste fotballklubben i verden, og det er en stor mulighet for meg. Jeg gleder meg til å være en del av menneskene og organisasjonen som hele tiden jobber for å forbedre sporten, verdiene og utstyret til nye nivåer, skriver Diskerud ifølge Umbro på Twitter.

Ifølge en kilde det amerikanske nettstedet ESPN har vært i kontakt med er kontrakten med New York City terminert, og Manchester City har tatt over spilleren, med plan om utlån eller videresalg. Han vil ifølge nettstedet ikke trene med Citys førstelag, og heller ikke lånes ut til en samarbeidsklubb.

NBC i USA sier også at de har kilder på at Diskerud ikke får trene med første laget. Planen er at han skal bruke fasilitetene på å komme i kampform, og så finne en ny klubb.

Ifølge Jack Gaughan, en fotballreporter hos Daily Mail i England, får Diskerud tilgang til klubbens treningsfasiliteter mens han leter etter en ny klubb.

Lånte ut nykjøpt spiller

Denne taktikken er ikke ukjent for Manchester City. I 2016 kjøpte klubben Aaron Mooy, men lånte han ut til Huddersfield allerede uken etterpå.

Umbro har en sponsoravtale med Diskerud, men ikke Manchester City. Hovedkontoret til sportsklærprodusenten er i Manchester.

Les også

Diskerud klar for IFK Göteborg

Men det har ikke kommet noe offisiell bekreftelse fra Manchester City, Diskerud selv eller New York City. City vil ifølge en britisk journalist ikke kommentere ryktene.

New York City har et samarbeid med Manchester City, sammen med flere andre klubber over hele verden.

Les også

Diskerud skjøvet ut i kulden – vraket fra New York-tropp

Mye spilletid i Sverige

Diskerud har vært utlånt fra New York City til IFK Göteborg den siste sesongen, og har scoret fem mål på 25 kamper for den svenske klubben.

IFK har vært interessert i å signere nordmannen på permanent basis, men arbeidet ser ut til å ha vært forgjeves.

Mix gikk til New York City etter et tre sesonger i Rosenborg. Han fikk 39 kamper for den amerikanske klubben, men ble etter hvert skjøvet ut i kulden.

Publisert: