Supporter døde under kamp - 81.000 svarte med å være stille en hel omgang

Borussia Dortmunds seier ble overskygget av to hjerteinfarkt blant supporterne søndag.

Borussia Dortmunds seier havnet i skyggen av at to supportere fikk hjerteinfarkt underveis i kampen mot Mainz. Her markerer spillerne dødsfallet etter kampslutt.
 • Sjur Magnus Bergstrøm
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Borussia Dortmunds supportere er kjente for å være blant de mest høylytte i Europa, men i 2-0-seieren mot Mainz var de helt stille gjennom hele andre omgang. Den tragiske årsaken var at to supportere fikk hjerteinfarkt tidlig i omgangen. Den ene ble sendt til sykehus der han skal være i stabil tilstand, mens den andre, en 80 år gammel mann, døde på stadion.

De triste nyhetene spredde seg raskt på Signal Iduna Park og supporterne sluttet å synge. Tribunedelen med fansen som kalles «Den Gule Veggen» tok ned flaggene og sto helt stille. Da supportere på andre tribuner begynte å synge, ble de møtt av pipekonserter og også bortesupporterne fra Mainz holdt seg rolige av respekt, skriver Bild.

Sang «You'll Never Walk Alone»

Markeringen ble ekstra tydelig da Shinji Kagawa satte inn 2-0 for Dortmund etter 73 minutter. Det var knapt nok jubel blant de 81.000 tilskuerne og målmusikken som vanligvis spilles, ble droppet. Navnet til Kagawa ble heller ikke lest opp over høytaleranlegget.

Dortmund-supporterne holdt seg rolig hele andre omgang, bortsett fra mot slutten av kampen da de sang You'll Never Walk Alone.

Stillheten ble kun avbrutt mot slutten av kampen, da hele stadion, inkludert Mainz-supporterne, sang «You'll Never Walk Alone». På samme måte som på Anfield i Liverpool, synges sangen før hver kamp.Etter kampen stilte også spillerne seg opp foran den berømte sydtribunen, mens supporterne sang og holdt rundt skuldrene til sidemannen.

— Jeg vil takke for den respektfulle oppførselen til supporterne, også fra Mainz-fansen, sa speaker Norbert Dickel over høytaleranlegget etter kampslutt, ifølge Ruhrnachrichten.de.

Takker bortefansen

Borussia Dortmunds president Reinhard Rauball uttrykket på klubbens hjemmeside sin sympati til ofrenes familier og håper på rask bedring for supporteren som ble sendt til sykehus.

— Jeg fikk raskt vite hva som hadde skjedd og jeg klarte ikke lenger å konsentrere meg om kampen. Reaksjonen til supporterne var noe jeg aldri har opplevd tidligere og jeg må skryte av alle som var her. Jeg tar av meg hatten for Mainz-supporterne som ble med i sorgen og sang «You'll Never Walk Alone» etter kampen. De har min enorme respekt, sier Rauball.

Dortmund-stjerne Marco Reus, som scoret Dortmunds første mål, gir også ros til supporterne.

– Vi på banen hadde ingen anelse om hva som skjedde og reagerte først på stillheten. Rett etter kampen forklarte treneren vår hva som hadde skjedd. Det overskygger naturligvis kampen, og fansen skal ha ros for hvordan de oppførte seg, sier Reus.

Les også

 1. Nordtveit ferdig i Tyskland - hinter om overgang til Premier League

 2. Ciljan Skjelbred hylles i Tyskland

 3. Sikret seriegullet med 9-0-seier: Zlatan scoret fire

Publisert:
 1. Tysk fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne i 90-årene kom seg ut uskadd

 2. Du vett, mååååden han seie det på

 3. Kvelden tilhørte Froddien

 4. Politiet: Brannen ved barnehage i Stavanger var påsatt

 5. Kommunens minste skole får ansiktsløft til 130 millioner – og åtte meter høyt blikkfang

 6. Tingretten i Egersund stengt med umiddelbar virkning