- Ødegaards holdninger forbløffer Real Madrid-stjernene

Lagkameratene er imponert over hvor avslappet Martin Ødegaard (16) er, skriver spansk storavis.

Martin Ødegaard utrolige psyke vekker oppsikt blant Real Madrid-stjernene.
  • Pernille Ingebrigtsen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Han trener med stjerner som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og James Rodríquez hver dag, men for 16 år gamle Martin Ødegaard er det nå blitt en helt normal hverdag.

I den spanske avisen Marcas artikkel med navnet «Ice man Odegaard» skriver journalist Pablo Polo om hvordan Real Madrid-stjernene forbløffes av Ødegaards psyke – hvor rolig og fattet han er.

Lørdag ga Real Madrids nye sjef, Rafael Benítez, Ødegaard sjansen fra start mot Roma i sesongoppkjøringens første kamp. 16-åringen fikk aldri vist seg ordentlig frem, valgte ofte det sikre, og i pausen ble han byttet ut – sammen med flere andre. Roma vant kampen 7-6 på straffer etter at det endte 0-0 etter full tid i Melbourne i Australia.

Les også

Hevder Ødegaard fikk starte på grunn av smisk

Blir passet på

Martin Ødegaard kom inn for selveste Cristiano Ronaldo da han fikk førstelagsdebuten for Real Madrid.

Med spill fra start mot Roma ble Ødegaard yngste Real Madrid-spiller som har gjort det. Han ble også tidenes yngste Real Madrid-spiller i en seriekamp da han kom innpå for Ronaldo i siste seriekamp mot Getafe.Ifølge Marca-journalisten blir Ødegaard passet godt på av stjernene i den spanske klubben. De vet han har en fremtid i klubben, men at han ennå er ung og har mye å gå på fysisk.

Ødegaard er likevel ikke redd for å vise seg frem på trening, han strutter av selvtillit og lagkameratene hyller personligheten hans, skriver Polo.

Kritiserer «Sirkus Ødegaard»

Journalist Rob Train i ESPN er ikke like positiv til nordmannen. Han kaller tidligere Real Madrid-trener Carlo Ancelotti, som fikk sparket etter sesongen, heldig som blir spart for det han kaller «Martin Ødegaard-sirkuset».

Ifølge Train står det i Ødegaards kontrakt at han skulle med på Reals sommerturné, og dermed kunne ikke Benítez gjøre annet enn å ta unggutten med. Han mener man bør spørre seg hvor høy den sportslige verdien av å ha med Ødegaard er, at 16-åringen mest sannsynlig blir lånt ut, og at det kan ta mange år før han er i nærheten av å starte hver kamp for «Los Blancos», som Real Madrid kalles.

Les også

Imponert Real-sjef: - Ødegaard skal få vise seg frem før vi bestemmer oss

For til tross for at Ødegaard er med på Real Madrids sommerturné, er det ikke tatt noen avgjørelse hvorvidt han blir å spille for klubben kommende sesong. Et utlån til en annen spansk La Liga-klubb virker sannsynlig.

Ødegaard og Real Madrid møter Machester City og norske Bersant Celina på fredag i ny treningskamp i International Champions Cup i Australia.

Publisert: