Helmersen sliter i Africa Eco Race: – Jeg glemte å fylle drivstoff

Etter en eksplosjon i kjøleslangen fredag og bensinflause på lørdag, må motorsportutøveren gjøre noe stort for å ta igjen sine norske lagkamerater.

TOM FOR DRIVSTOFF: Marius Helmersen gikk tom for bensin under lørdagens distanse.
  • Simen Knutsen
    simen.knutsen@adresseavisen.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Ting gikk ikke helt som planlagt etter at Marius Helmersen skulle fikse opp i problemene han fikk med kjøleslangen under fredagens distanse. Levanger-mannen prøvde lenge å fikse det, men ble nødt til å bryte løpet.

– Jeg måtte skru til klokken fem i natt for å kunne stille til start. Jeg fikk én time søvn før løpet og det resulterte i at jeg glemte å fylle drivstoff. Står derfor bensintørr midt i Sahara og venter på helikopter som kommer med påfyll, skrev han på sin Facebook-profil på lørdag.

Les også

Ullevålseter mistet ledelsen: – Veldig krevende og ganske kjedelig

Faller i sammendraget

Helmersen viste tidlig at han kunne kjøre fort og noterte seg for en solid 12. plass i sammendraget etter tre løp.

Mandag er de halvveis og kjører en 650 kilometer lang etappe som strekker seg fra Vest-Sahara til Mauritania. Pål Anders Ullevålseter kjørte sterkt under lørdagens etappe og sikret seg førsteplassen. Felix Jensen ligger på 10. plass og Helmersen nede på 20. plass.

– Kjøringen startet tidlig i dag. Transportkjøring på vei til Dakhla frem til start på «STAGE 6». Derfra blir det massiv forandring i naturen med mer sand og offroad, skrev han i dag tidlig.

Les også

Ullevålseter raskest av samtlige - leder Africa Race

Maktdemonstrasjon av Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter satt inne med masse frustrasjon etter fredagens etappe som måtte brytes da bensintilførselen satt en stopper for videre deltagelse. Han fikk tidsstraff og falt ned på en 18.plass i sammendraget, men på lørdag ga han full gass fra start og vant med fire minutter på sammenlagtleder Paolo Ceci.

– Jeg var kjempefrustrert, så jeg følte virkelig for å gi ekstra gass. I tillegg er det veldig motiverende å starte sist. Målet blir å kjøre forbi så mange som mulig, og jeg kjørte forbi neste alle. Den følelsen man får når alt går etter planen er veldig deilig – jeg trengte den boosten, skrev han på sin egen hjemmeside på lørdag.

Publisert: