Carragher innrømmer gigantisk feilvurdering: – En åpenbaring under Solskjær

Paul Pogba var utskjelt etter en dårlig høstsesong. Mandag var han nok en gang strålende under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

LONDON: Manchester United og Pogba ristet av seg forrige ukes Champions League-nederlag i første forsøk. Mot PSG ble Pogba utvist og tatt ut av kampen. Mot Chelsea mandag kveld var han igjen en gigant.

Historien om hvordan den franske verdensmesteren har gått fra å være iskald under José Mourinho, til nå å storspille under Solskjær, setter sitt preg på engelske avisspalter dagen etter tomålsseieren.

Jamie Carragher er en av ekspertene som nå må krype til korset. Den tidligere Liverpool-kjempen var svært kritisk til Pogba gjennom høstsesongen.

– Jeg vet ikke om det han presterer ute på banen, er verdt alt bryet. (...) Hvis Mourinho drar, vil du ikke få se en ny Pogba, det kan jeg forsikre United-fansen om, sa Carragher i september.

Han mente Pogbas selvbilde ikke samsvarte med virkeligheten, og mente det var for mye støy utenfor banen.

Etter mandagens kamp måtte Carragher innrømme at vurderingen var helt feil. Pogba hadde da stått for en fantastisk målgivende pasning til Ander Herrera, før han avgjorde kampen med sin 2–0-scoring.

– Han har vært en åpenbaring under Solskjær, som lar ham spille nesten uten å måtte forsvare seg, sier Carragher. Han innrømmet at han ikke så denne forandringen komme.

Les også

Lars Tjærnås-analyse: «For Solskjær handlet ikke mandagskvelden om prestasjon, den handlet om å vinne»

Jamie Carragher er en profilert ekspert hos blant andre Sky Sports.

Involvert i 15 mål på 12 kamper

Tallenes tale er klar og smått utrolig. Siden Solskjær tok over, har United spilt 13 kamper. Pogba har vært på banen i 12 av dem, og på den tiden har han rukket ni mål og seks målgivende pasninger.

I løpet av de 20 kampene Mourinho lot ham spille denne sesongen, scoret han fire og hadde to målgivende pasninger.

«For et lykketreff det var for Solskjær at en spiller som Pogba trengte de små oppmuntringene han så gjerne gir», skriver Amy Lawrence i The Guardian.

Hun minner om at de trenerne som lar den karismatiske og begavede spilleren være seg selv, ofte blir rikt belønnet i retur.

Mark Critchley i The Independent mener at nøkkelen til Uniteds suksess er den gjensidige tilliten mellom Solskjær, spillergruppen og Pogba.

Etter kampen ble Pogba nok en gang spurt om hva som er grunnen til at Solskjær lykkes så bra.

– Han stoler på oss, og vi stoler på ham, svarte franskmannen.

Critchley mener at det svaret oppsummerer oppblomstringen Pogba har hatt de siste månedene.

Les også

Solskjær slo tilbake: – Enkelte snakker mer enn de burde gjort

Ole Gunnar Solskjær takker Paul Pogba for innsatsen mot Chelsea.

Nå vil Pogba ha pokal

Solskjær var naturligvis også storfornøyd med måten Pogba slo tilbake på etter den litt tunge kvelden mot PSG. Samtidig gjentok manageren at han mente Pogba kanskje var lagets aller beste også mot franskmennene.

– Da hadde han alltid to-tre spillere rundt seg. Nå møtte han en av verdens beste defensive midtbanespillere i N’Golo Kanté. Han fant likevel rom, og vi vet at han er en av de beste offensive midtbanespillerne i verden, roste treneren.

Det er helt andre toner enn Mourinho, som blant annet skal ha kalt Pogba for et virus i United-troppen.

Samuel Luckhurst i lokalavisen Manchester Evening News mener måten Solskjær får det beste ut av verdensstjernen på, er et bevis på at han fortjener å få bli i jobben også neste sesong.

Spesielt i den andre omgangen viste Pogba at han også er villig til å ta sin del av de defensive oppgavene.

FA-cupen er Uniteds beste mulighet til å vinne et trofé denne sesongen.

Etter kampen sa Pogba at det gjorde vondt å tape etter 11 kamper uten nederlag. Derfor var også spillerne veldig opptatt av å slå tilbake mot Chelsea.

– Vi vant ingen trofeer forrige sesong. Jeg husker det fortsatt. I år vil vi vinne noe, sa sist sommers verdensmester.

Publisert: