Doddo er skeptisk til Orlov som Branns førstevalg på spissplass

«En Brann-spiss skal score flere enn 5 mål», mener vår Brann-blogger.

Brann-blogger Doddo er ikke overbevist om scoringsegenskapene til Jakob Orlov. Foto: BT/NTB scanpix

 • Doddo
  Doddo
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Da Jakob Orlov ankom Bergen  for første gang, var forventningene til ham høye. Brann hadde punget ut med over fire millioner kroner for ham. Det borget for kvalitet. Ja, for en klubb som sliter med likviditet og økonomi betaler vel ikke en slik pris for en middelmådighet?

Jakob Orlov tok oss ikke med storm, det var heller en mild bris som traff oss våren 2014. Vi så med en gang at dette ikke var noen teknisk begavelse. Spissen hadde åpenbare begrensinger, men så viste det seg likevel at mannen kunne score. Branns tre første mål var det nettopp Orlov som sto bak, og da sesongen var over sto han bokført med ni scoringer. Med tanke på at sesongen var en lang oppoverbakke som endte med nedrykk, var det godkjent.

Havnet i kulden

Rikard Norling hadde stor tillit til Orlov. Det hadde ikke hans etterfølger. Da Lars Arne Nilsen overtok Brann, havnet Orlov umiddelbart ute i kulden. Da han kom tilbake fra skade, ble han benket, og da overgangsvinduet ble åpnet kjøpte Brann Steffen Lie Skålevik. Orlov ble sendt på utlån til Hammarby. Både Brann og Orlov var innstilt på å avslutte samarbeidet.

— Nå har vi ikke spilt med nok innlegg til å bruke ham, vi har ikke folk rundt ham til å spille ham god. Han er en steike god spiller i boksen, men ikke en bakromsspiss eller en å spille opp på feilvendt. Systemet gjør at han blir litt skadelidende. Han er en typisk 4–4–2-spiss, sa Lars Arne Nilsen, da.

Håper noen redder ham fra Brann-benken

En av Nilsens betrodde

Det sier han ikke i dag. Fra å være totalt uønsket har plutselig Jakob Orlov blitt en av Nilsens mest betrodde menn. I 2016 var han vikarierende kaptein. Nå ønsker Brann til og med å forlenge kontrakten med ham – og det etter en sesong der han kun scoret fem fattige mål.

Nilsen har altså endret sitt syn på svensken. Nå nyter Orlov stor tillit, spesielt for sine defensive egenskaper.

Overfor BT forsvarer han Orlovs manglende scoringsteft med at spissene rullerte i forrige sesong.

Brann-trenerens spesielle spissfilosofi: - Det er ikke så mange som tenker sånn

Det er å trekke begrepet rullering ganske langt. For da Mads Hvilsom floppet ble Orlov den foretrukne spissen. Så sant han var tilgjengelig, startet ham, til sammen 22 kamper. Skålevik startet 4 kamper som spiss. Hvilsom 3, og Karadas 1.

Skeptisk

Orlov hylles av Nilsen. Jeg må innrømme at jeg er litt mer skeptisk til Orlovs prestasjoner enn det Nilsen er. En Brann-spiss skal score flere enn 5 mål. Til Orlovs forsvar skal det sies at det ikke var mange innleggene han fikk å jobbe med.

Det er mye som tyder på at Jakob Orlov blir Branns foretrukne spiss i 2017. Da vil vi utvilsomt får en spiss som jobber samvittighetsfullt bakover på banen. Men vil vi få en angriper som scorer nok mål?

Publisert:
 1. Jakob Orlov
 2. Lars Arne Nilsen
 3. Brann

Mest lest akkurat nå

 1. Brødet han baker koster 150 kroner. Likevel blir han utsolgt hver uke

 2. Maktdemonstrasjon av skadeskutt Oilers – ydmyket Storhamar

 3. Hyller Oftedal etter ny storseier: – Håndballens Messi

 4. Hun trodde hun skulle arve 4 millioner av søsteren. Men pengene gikk til Frelsesarmeen og SOS-barnebyer

 5. – Feil å bytte ut Domkirkens alter

 6. Nydelig lobb av Herrem i norsk overkjøring