Kvinnefotballens suksesstrener usikker på om hun ville trent menn nå

Monica Knudsen mener den nye NRK-serien Heimebane «catcher mange viktige poenger».

Monica Knudsen (t.v.) og Hege Riise var sammen i Lillestrøm i fjor. Nå er førstnevnte Vålerenga-trener.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Hverken Vålerenga-trener Monica Knudsen eller LSK-trener Hege Riise er helt klare for å gjøre som i serien Heimebane og overta treneransvaret for et herrelag.

I NRK-serien tar Ane Dahl Torp, i rollen som Helena Mikkelsen, over eliteserielaget Varg med alle de fordommer og tradisjoner som finnes innen den mannsdominerte fotballen.

Les også

«Kvinnetrener i Eliteserien er utenkelig»

– Ser du en fremtid med kvinnelige trenere for herrelag som i serien Heimebane i Norge?

– Det er en fantastisk morsom serie som catcher mange viktige poenger i forhold til det å være kvinne i fotballen, men også innen fotballen generelt – hvordan spillet er å styre og med supportere. Ja, det er mange spennende poenger som serien får frem, sier Vålerenga-trener Monica Knudsen.

Om hun selv kunne tenke seg å trene et herrelag, var hun ikke så sikker på.

Skuespillerne Ane Dahl Torp og John Carew spiller hovedrollene i den nye NRK-serien Heimebane.

Kvinner finner sin plass

– Jeg har tro på at man frem i tid kan se kvinnelige trenere for herrelag. Man må gå en vei før man er helt klar, men som i alle andre sider i samfunnet så tar kvinnen sin plass etter hvert. Det har vi sett før på mange fronter. Så det har jeg tro på, sier hun.

Hennes tidligere assistent og nåværende LSK-trener Hege Riise deler Knudsens syn på kvinner som trener for herrelag på toppnivå.

Les også

Eline er virkelighetens «Helena Mikkelsen». 28-åringen mener «Heimebane» er urealistisk

Les også

NRK-serie skaper debatt: NFF tar grep, mens TV 2-ekspert er skeptisk

– Det er jo et stykke frem i tid. Det er så mange barrièrer som skal brytes, så det kommer til å være litt lengre frem i tid, men jeg tror at man først vil få litt mer blanding i støtteapparatet mellom kvinner og menn. Det blir mer og mer vanlig og vil ikke ta så altfor lang tid, sier Hege Riise.

Kommet seg over landslagstrenerjobben

Monica Knudsen var en av kandidatene til den ledige jobben som landslagstrener for kvinnene da Roger Finjord ga seg i 2016. NFF valgte i stedet svenske Martin Sjögren etter et kort innhopp fra U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud.

– Har du kommet deg over at du ikke fikk landslagstrenerjobben?

– Ja, det har jeg. Det var selvfølgelig spennende og artig å være med i den diskusjonen, men så ble det ikke slik den gangen. Vi får se hva fremtiden bringer. Nå er det Enga som gjelder, og det var i litt overraskende at jeg skulle havne der. Det var ikke helt planen for å si det slik. Det var en spennende faglig utfordring, sa Knudsen.

På scratch

– VIF hadde jo nesten ikke spillere i troppen. De hadde to spillere under kontrakt når jeg ble forespurt, så du begynner veldig på scratch. Men man kunne skape noe og det er en spennende utfordring, sier Vålerengas nye trener.

Hun liker også de moderne og nye fasilitetene som Vålerenga har fått oppe på Valle. Det skal ikke stå på fasilitetene. De er helt fantastiske, slo hun fast.

Knudsen har blant annet fått med seg Isabell Herlovsen til Vålerenga. Sammen med kaptein Sherida Spitse blir hun viktige spillere.

– Isabell kommer jo fra Kina. LSK var også ute etter henne og Spitse i fjor. At de velger Vålerenga og bli med meg i dette prosjektet, er selvfølgelig veldig viktig sportslig sett, sier hun.

(©NTB)

Publisert:
  1. Ane Dahl Torp
  2. NRK

Mest lest akkurat nå

  1. Cruise-film fra Stavanger skal ut i hele verden

  2. Ny direkterute fra Sola

  3. Gladmelding til Bryne-fansen: – En av de beste i ligaen

  4. Vinden skaper trøbbel – ferjer omdirigeres til Hanasand

  5. Spotify fjerner Neil Youngs musikk

  6. De fleste ungene ble skremt og sprang bort, men fire ble med den fremmede mannen