Det norske talentet skrek av fortvilelse etter målgang: – Jeg ble supersint

Thea Stjernesund var langt nede da hun kom i mål på storslalåmen.

Thea Stjernesund satte seg skuffet på kne da hun innså at rennet gikk langt dårligere enn hun trodde.
 • Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

ÅRE/OSLO: Det gikk ikke helt veien for de norske under torsdagens VM-storslalåm i Åre. Ragnhild Mowinckel fikk nok en gang den sure fjerdeplassen etter å ha vært på tredjeplass etter første omgang, men den aller mest skuffede var nok likevel Thea Stjernesund (22).

Les også

Her innser Mowinckel at medaljen er i ferd med å ryke

Stortalentet tapte en del tid i andre omgang og endte på 18.-plass, 2,87 sekunder bak vinneren Petra Vlhova. Stjernesund var tydelig misfornøyd da hun kom i mål og så de røde tallene på resultattavla. 22-åringen skrek ut i frustrasjon før hun satt seg på huk med ansiktet i hendene.

– Det var ingen fine ord jeg tenkte der. Jeg var dritforbannet egentlig, jeg ble bare supersint. Jeg håper at dette ikke skjer neste gang og. Det nekter jeg, sier Stjernesund leende når den verste skuffelsen har gått over.

Her roper Thea Stjernesund i frustrasjon da hun innså at rennet gikk dårligere enn hun trodde.

– En fæl følelse

Det var ikke bare resultatet som gjorde henne skuffet. En annen viktig grunn var at hun trodde det gikk så mye bedre enn det gjorde.

– Det er så fæl følelse når følelsene og fakta ikke henger sammen. Altså når det føles at det går fort, også gjør det ikke det. Det er ubehagelig, for da føler jeg at jeg ikke har forståelse for når det går raskt og ikke. Det er vanskelig å gjøre noe med i løypa når man kjører feil og mister tid uten å vite det, sier hun og legger til:

– Det er slik man kjenner bedre når man er i form. Da har man bedre følelse av hvor raskt det går. Det var ubehagelig å tro at det gikk fort også var jeg såpass langt bak.

Storslalåmen var Stjernesunds siste renn i VM. Nå reiser hun hjem for noen treningsfrie dager, men slik skulle hun helst ikke hatt det etter den dårlige opplevelsen torsdag kveld.

– Nå synes jeg det er kjipt å dra hjem og ha hviledager uten å gå på ski. Nå vil jeg bli igjen her og gjøre noe med det, sier hun leende.

 • Allerede før sesongen imponerte Stjernesund: Da leverte hun et historisk bra resultat som selv herrene sliter med å matche

Tøffe forhold

Værgudene skapte utfordringer for arrangørene i Åre også torsdag. Sterk vind og regn gjorde det umulig å kjøre storslalåmrennet i den planlagte traseen. Akkurat som i flere av rennene i fartsdisiplinene måtte løypa kortes ned.

Det var også spådd en forverring av forholdene utover dagen. Muligheten for å flytte annen omgang av rennet til fredag, ble lansert som en mulighet. Den andre omgangen ble riktignok flyttet, men bare 15 minutter.

Publisert:
 1. Alpint
 2. VM i Alpint

Mest lest akkurat nå

 1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

 2. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

 3. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand

 4. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger

 5. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

 6. Begynner med gjenbruk av brudekjoler: – Responsen har vært enorm