Real Madrid-spiller risikerer fengsel etter å ha brutt karanteneplikten

Serbisk påtalemyndighet utferdiget fredag tiltale mot Real Madrid-spiller Luka Jovic for å ha brutt karanteneplikt under pandemien, med påstand om fengsel.

Luka Jovic risikerer fengselsstraff.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Aktoratet vil ha seks måneders fengselsstraff for Jovic, som under et besøk i Beograd under den første nedstengningen i mars brøt karanteneplikten. Han ble observert ute i gatene og på en fødselsdagsfest for kjæresten selv om han var pålagt å holde seg hjemme i 14 dager.

Jovic kunne ha sluppet straffeforfølgelse ved å betale en sum tilsvarende 325.000 kroner til humanitære formål. Han har ikke gjort det, og nå blir det rettssak.

Jovic uttalte den gang at han ikke fikk tilstrekkelig informasjon om karantenepåbudet, og hevdet at han kom hjem til Serbia for å gi familien og folket moralsk støtte under pandemien. Han påpekte også at han hadde testet negativt på viruset både i Spania og Serbia.

22-åringen er klubbkamerat med Martin Ødegaard, men har slitt med å få spilletid i høst. Han var ubenyttet reserve da Serbia slo Norge i EM-kvalifiseringsomspillet tidligere i måneden.

(©NTB)

Les også

  1. UEFA reagerer på disse bildene: Champions League-klubb kan få straff

Publisert:
  1. Real Madrid CF

Mest lest akkurat nå

  1. Brann­vesenet må hjelpe en per­son ned fra tre

  2. Heller ikke denne gang mobiliserer Rogaland KrF for Olaug Bollestad

  3. To Nav-ansatte i Bergen kniv­stukket under bruker­møte

  4. Pfizer: Vaksinen trygg for barn mellom 5 og 11 år

  5. Her åpner en ny Dolly Dimples med musikk­pub

  6. Uvanlig mange små­barn vil tro­lig få luft­veis­infek­sjoner fram­over