Oliver Solberg kjørte raskere enn verdensmesteren

Oliver Solberg hadde virkelig fart på sin Skoda Fabia på den første prøven i VM-rallyet på Sardinia. Han hadde sjuende beste tid.

Oliver Solberg og pappa Petter.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

På den første prøven var nordmannen med svensk rallylisens bare 16,8 sekunder langsommere enn beste bil i den største klassen. Solberg kjører en WRC3-bil med betydelig mindre hestekrefter.

Han var raskere enn VM-førere som regjerende VM-vinner Ott Tänak og Thierry Neuville.

– Jeg mente det jeg sa om at denne helgen ikke handlet om gode tider på prøvene, men jeg fant en god rytme og det bare fløt på. OK, en god start, men dette var en var en spesiell prøve så det tok litt av, tvitret Solberg.

Les også

Oliver Solberg bøtelagt for ulovlig trening: – Han var selvfølgelig veldig lei seg

På de neste prøven gikk det litt langsommere, men han beholdt likevel ledelsen i sin WRC3-klasse etter dagens seks fartsprøver. En liten snurring på den tredje prøven ødela en enda bedre åpningsdag. Han tapte rundt 20 sekunder på uhellet.

– Snurringen på SS3 var frustrerende. Men det er så vriene veier og det å komme seg helskinnet igjennom og være raskest så langt til tross for tidstapet er stort, tvitret 19 år gamle Solberg.

Både Ole Christian Veiby og Mads Østberg hadde problemer i WRC2-klassen på åpningsdagen. Veiby falt fra ledelse til tredjeplassen på den tredje prøven og er nummer fire etter første dag. Eivind Brynhildsen tok seg forbi sin landsmann og ligger på tredjeplass i den nest øverste klassen. Østberg er nummer fem.

Dani Sordo fra Spania leder eliteklassen foran finske Teemu Suninen. Han har et forsprang på 17,4 sekunder før lørdagens kjøring.

Publisert:
  1. Oliver Solberg
  2. Rally

Mest lest akkurat nå

  1. Hundrevis møtte opp på demonstrasjon mot høye strømpriser

  2. Nakstad er smittet av korona

  3. Rogfast kan bli utsatt to år: Mange vil bygge tunnelen nordover fra Randaberg

  4. 150-ugå er historie: – Nå får vi et konsept som kan vare lenge

  5. Prinsesse Ingrid Alexandra får foto av Jærkysten i myndighets­gave

  6. Har jobbet i Viking – blir ny sjef i Bryne