Russisk OL-vinner anklager Bolsjunov for «stjernefeber»

Verdenscupvinner Aleksandr Bolsjunov (24) var involvert i flere kontroverser gjennom langrennssesongen. Nå blir han beskyldt for å ha stjernenykker – noe han selv avviser.

FÅR KRITIKK: Aleksandr Bolsjunov anklages for ikke å utvise nok respekt overfor konkurrentene, men avviser selv kritikken. Foto: Markku Ulander / Lehtikuva

 • Magnus Gamlem, VG
Publisert: Publisert:

Russiske Bolsjunov har vært verdens beste skiløper de siste sesongene, men har også fått et stempel som sportens «bad boy».

Den tidligere OL-vinneren Anfisa Reztsova (56) mener 24-åringen må skjerpe seg i en uttalelse til russiske Sport-Ekspress.

– Bolsjunov lider litt av «stjernefeber», noe som gjenspeiler seg i oppførselen hans og holdningene mot andre idrettsutøvere, mener russeren med en stor karriere som langrennsløper og skiskytter bak seg.

Reztsova – olympisk mester fra Calgary, Albertville og Lillehammer – mener landsmannen går med nesen litt i skyene, altså at han oppfører seg noe arrogant. Hun refererer blant annet til episoden fra Lahti, der Bolsjunov slo etter finske Joni Mäki på oppløpet og siden kroppstakkelet ham kraftig i målområdet.

– Jeg er sjokkert over det som skjer. Det hører ikke hjemme på noen som helst måte i langrenn, og det er langt over grensen for det vi kan tolerere, uttalte landslagstrener Eirik Myhr Nossum til VG den gangen.

Kollisjonen med Mäki skapte stor oppmerksomhet internasjonalt. Langrennskommentator i Sport-Ekspress, Vladimir Ivanov, mente det ble tegnet et bilde av ham som hovedskurken i skiverden, men flere av landsmennene har forsvart Bolsjunov. Reztsova er ikke blant dem som tar «Sasja» i forsvar.

– Alt var helt synlig – Sasja gikk opp til finnen og trampet nesten på ham.

– Jeg respekterer Sasja veldig mye, men måten han oppførte seg ... Jeg syns han gjorde feil, fortsetter hun.

Les også

Bolsjunov: Blar opp 1,2 millioner for en stormølle

Bolsjunov har fått med seg 56-åringens kritikk mot hans ego. Det russiske langrennsesset nekter for å ha stjernenykker.

– Jeg hørte det, men har ikke lest intervjuet og kommer ikke til å gjøre det. Jeg tror ikke jeg ble rammet av stjernefeber. Fra det jeg kjenner til vedkommende, er det mange motstridende utsagn, så jeg kommer ikke til å uttale meg, svarer den russiske skistjernen på spørsmål om Reztsovas utsagn.

Dagen før sammenstøtet med Mäki kolliderte Bolsjunov med Hans-Christer Holund. Han stjal nok en gang overskriftene etter VM-femmilen da han brakk staven på oppløpet, etter et sammenstøt med Johannes Høsflot Klæbo.

Nordmannen ble senere diskvalifisert. Emil Iversen tok gullet, mens Bolsjunov fikk sølv etter å ha spurtet med brukket stav. Simen Hegstad Krüger tok bronsen:

Les også

 1. Bolsjunov om nordmenn: – Det er ille at de tenker slik om meg

Publisert:
 1. Langrenn
 2. Aleksandr Bolsjunov
 3. Vintersport

Mest lest akkurat nå

 1. Eldre mann i Sola funnet i god behold

 2. Aftenbladets web-kamera viser en person som går vekk etter at bobil havnet i sjøen ved Tunge­nes fyr

 3. Fem nye smittede i Hå, alle knyttet til Beverly

 4. «Ikke si LOL, pappa!» Syv råd fra ung­dom som blir flaue over foreldrene

 5. Halvparten av lærer­studentene ved UiS strøk på eksamen: – Vi har klaget på under­visningen gjennom hele skole­året

 6. Stavanger-firma kan ha løsningen på problemet med gummi­granulat