AP: UEFA sier nei til tysk regnbue-markering mot Ungarn

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har avslått ønsket om å lyse opp Bayern Münchens hjemmebane i regnbuefarger foran EM-kampen mellom Tyskland og Ungarn.

SIER NEI: Kamparenaen i München blir ikke regnbuefarget.
 • NTB, VG
 • Hans Christian Boge-Fredriksen, VG
Publisert: Publisert:

Det er lokale myndigheter i München som har tatt initiativ til regnbue-markeringen i forbindelse med onsdagens kamp. Nå setter fotballtoppene i UEFA foten ned. Den tyske avisen Bild meldte allerede mandag kveld at markeringen var stanset.

Det europeiske fotballforbundet opplyser tirsdag at det har avslått søknaden fra den politiske ledelsen i München. Årsaken er at den planlagte markeringen anses for å være et politisk svar på en nylig vedtatt ungarsk lov. Det melder nyhetsbyrået AP.

Ungarns folkevalgte har vedtatt et forbud mot «promotering av homofili» overfor mindreårige. Forbudet omfatter blant annet filmer, reklame og skolemateriell.

Forslaget ble vedtatt med 157 stemmer for og 1 stemme mot i nasjonalforsamlingen som kontrolleres av statsminister Viktor Orbans høyrepopulistiske parti Fidesz. Ytre høyre-partiet Jobbik støttet også forslaget.

UEFA skal også se nærmere på flere «potensielt diskriminerende episoder» som har funnet sted under Ungarns kamper i fotball-EM. Det skal omfatte apelyder og homofobiske bannere under kampene i Budapest.

Ungarn må vinne onsdag for å ha mulighet til å gå videre i EM, mens Tyskland vet at en seier vil sikre dem avansement.

Publisert:
 1. Fotball-EM
 2. UEFA
 3. Tysklands herrelandslag fotball
 4. Ungarns herrelandslag fotball
 5. München

Mest lest akkurat nå

 1. Reaksjoner på vaksinen ødela sesongen for Ingebrigtsen

 2. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

 3. Stor vannlekkasje på Storhaug – flere oversvømte kjellere

 4. Det gamle huset i Hetlandsgata har fått nytt liv

 5. Hun slet med stress. Elleve tegn på at du bør roe ned.

 6. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss