Vinneren lot seg imponere av den tredje beste: – Han har råskap

TRONDHEIM: Sjur Røthe har stått øverst på en premiepall før. Han vant NM og lot seg imponere av en 22-åring som også tok medalje.

Harald Østberg Amundsen (bildet) gikk nok et gnistrende løp. Det ble tredjeplass og vinneren Sjur Røthe lot seg imponere.
 • Kurt B. M. Haugli
  Journalist
Publisert: Publisert:

– Harald kan jeg stå lenge og prate om. Han er jeg blitt godt kjent med, en solid type og en kjernekar også utenfor løypa. I tillegg har han en råskap som har imponert meg kraftig, sier 32-åringen om Harald Østberg Amundsen.

Røthe har latt seg imponere av den nye generasjonen langrennsløpere som i hvert øyeblikk kan komme til å slå de med litt lenger fartstid.

Mye skryt

Harald Østberg Amundsen har vist seg frem denne vinteren. Han vant 15 kilometer fri teknikk i Norgescupen på Sjusjøen, han ble nummer fire på Lygna for en drøy uke siden og nå ble det bronsemedalje i NM på 15 kilometer. Han var bare 11 sekunder bak gullvinner Røthe og drøye syv sekunder bak sølvvinner Simen Hegstad Krüger.

– Han er en løper, sammen med Simen, som jeg ikke liker å få sekunderinger mot. Du vet aldri hvor du har disse løperne. De har noen fartsressurser i seg som jeg ikke har, sier Røthe.

Han mener at det er liten fare for rekrutteringen i norsk herrelangrenn. Jon Rolf Skamo Hope (22) ble nummer fire bare halvannet sekund bak Amundsen.

– Det er en solid gjeng på rekruttlaget og på regionlag som kommer til å bli ekstremt gode etter hvert. Harald og Jon Rolf har pekt seg ut allerede.

Sjur Røthe vant den siste NM-øvelsen i denne omgang.

VM-plass

Etter prestasjonene i vinter får Amundsen gå verdenscup i Falun neste helg. Da skal det gås VM-distansen 15 kilometer fri teknikk. 22-åringen fra Aksers beste øvelse, og distansen han kanskje kommer til å gå i VM.

– Nå må jeg først prestere i Falun, sier han beskjedent.

Før sesongen var ikke en plass på det norske VM-laget hans fremste mål. Primært handlet det om å gå god nok til en plass i verdenscupen.

Les også

Fikk tips fra Heidi Weng, og vips så var Ragnhild Haga tilbake i toppen

Tvillinger

22-åringen er på rekruttlandslaget. Det samme er tvillingsøsteren Hedda Østberg Amundsen. De to har denne vinteren vist at de er blant de beste i landet på langrennsski.

– Det blir mye langrennssnakk. Jeg må innrømme det. Nå trener vi ikke like mye sammen som før, men det går mye i langrenn når hele familien er involvert og interessert.

Publisert:
 1. Langrenn
 2. Sjur Røthe

Mest lest akkurat nå

 1. De ønsket seg en datter som kunne overta butikken og arve formuen. Slik ble det ikke

 2. Nordlyset danset på høsthimmelen

 3. Fugler ved Breiavatnet ble matet med ukokt ris

 4. Lagmannsretten nekter å behandle drapsforsøkssak

 5. KrF-leder Ropstad møter pressen lørdag

 6. 18-åring ble den store helten i debuten: – Finner nesten ikke ord