Norge fikk ikke krysset av et nytt hårete mål

OBERSTDORF: Maren Lundby & co. satte seg så høye mål at trenerne fikk bakoversveis.

Thea Bjørseth (t.v.), Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Maren Lundby konstaterer at det ble bronse i lagkonkurransen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

I lagkampen i den lille bakken i VM-byen ble det bronse etter Østerrike og Slovenia.

Norge hadde en kvartett der den yngste, Thea Bjørseth, er 17 år. Maren Lundby er eldst med sine 26. Sammen med Silje Opseth (21) og Anna Odine Strøm (22) landet Norges lag på pallen, men ikke på toppen.

Tolv lag deltok i lagkampen. Etter første omgang var det av alle ting fersk verdensmester Ema Klinec (22) som ødela for ledende Slovenia. Plutselig var det Østerrike som var foran, med Slovenia og Norge like bak. Norge var med i gullkampen igjen. Kun 4,4 poeng skilte lagene.

Det ble dramatisk. For andre gang i VM-sammenheng var det lagkamp. Mørket hadde senket seg over stadion, med Norge klarte ikke å stå fremst i flomlyset i finaleomgangen. For Slovenia var det verst. Klinec bommet igjen. Østerrikerne jublet for seieren.

Særlig VM-debutanten Bjørseth imponerte hoppsjef Clas Brede Bråthen.

– Hun er den som leverer på det høyeste nivået i forhold til kapasiteten. Det er smått utrolig av en 17-åring. Det hun leverer her er fantastisk, sier han til TV 2.

– Det lover enormt godt for fremtiden hvis vi ser hvor Thea er nå som 17-åring, i forhold til hvor Silje og Maren var, for eksempel. Hun er jo milevis foran, fortsetter han.

Bjørseth er fornøyd med egen innsats.

– Det er alltid litt ekstra spenning i en lagkonkurranse. Resultatet avhenger av alle. Gjør en et dårlig hopp, kan det gå utover alle sammen, sier hun til NRK.

Thea Bjørseth imponerte i lagkonkurransen.

Var optimistisk

Nå har Norge to medaljer på de to første av fire konkurranser. Lundbys sølv i den lille bakken følte hun som en seier, men gull gjenstår.

Planen var i alle fall klar om å bli best i klassen. Historien er som følger:

Lundby, Strøm og Opseth ble samlet på Olympiatoppen i mai 2018, noen få måneder etter OL i Pyeongchang. En ny plan skulle på plass. Hvordan løfte seg videre?

– Vi trenerne ble sendt på gangen da hopperne skulle finne ut hva de ville. Da vi fikk se hva de ønsket, så vi at det var veldig hårete mål, sier landslagstrener Christian Meyer.

Hopperne ble involvert for å finne ut hva visjonen skulle være for de neste fire årene. Til og med OL i Beijing 2022.

– Da jeg og Gjermund Lunder kom tilbake, var det ingen tvil. De ønsket å bli verdens fremste kvinnenasjon, sier sjefen.

Det likte Meyer og Lunder, og alle visste at det ikke bare var å sette ned håp og ønsker på papiret. Det måtte jobbes hardt. Og de involverte måtte finne ut hvordan de ville ha det på laget. Tre punkter kom frem:

  • Best sammen
  • Klokskap i treningshverdagen
  • Offensiv og utviklingsorientert
Landslagssjef Christian Meyer og hopper Maren Lundby kan glede seg over en ny medalje.

Fortsatt noe å gå på

Den gangen var det tre landslagsutøvere som var i spissen. Nå er det seks i stallen, og flere av ønskene er innfridd. Her er plusser og minuser.

+Medalje i alle mesterskap

+VM-gull individuelt i 2019

-Lagseier i verdenscupen

-Vinne nasjonscupen

OL-gull i 2022 er også et mål, og det kan selvsagt bli innfridd.

Silje Opseth følte at hun ødela for laget, fordi hun ikke presterte det hun vanligvis er god for.

Opseth forteller til NRK at hun trøblet med landingen.

– Jeg kjente at jeg landet jevnsides og følte at jeg ødela for laget, sier utøveren som har hatt sitt gjennombrudd i verdenscupen denne sesongen.

Bjørseth har imponert begge dager i bakken. Hun er mesterskapsdebutant, uten nerver. I lagkonkurransen var hun best i sin pulje i både første og andre omgang.

PS. Også i siste VM ble det bronse.

Publisert: