Skrekkrekken fortsetter for Liverpool – Mounts perle avgjorde for Chelsea

(Liverpool - Chelsea 0–1) Toppkampen mellom Liverpool og Chelsea ble preget av kontroversielle dommeravgjørelser, Mason Mount og at Liverpool nå har fem hjemmetap på rad for første gang i klubbens 129 år lange historie.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Dessverre begrenser ikke problemene seg til hjemmebane. Det handler ikke om Anfield, problemet er generelt. Vi må forbedre oss i de avgjørende situasjonene. Det er en stor smell, men det er ikke over ennå. Om vi taper så mange kamper har vi ingen rett til å nå Champions League, sier Liverpool-trener Jürgen Klopp til Sky Sports.

Mount først: En langball fra N’Golo Kanté fant veien til den unge engelskmannen, som dro seg vekk fra det passive presset til Fabinho og banket ballen i det lengste hjørnet.

Den hjemvendte Chelsea-sønn var kampens gigant på Anfield.

– Jeg har kjent ham i åtte år og han har tatt steg hele tiden, han er veldig smart. Nå er han i ferd med å ta steg inn blant de som er helt der oppe, sier tidligere Chelsea-spiss Tore André Flo i TV 2s pausestudio.

Flo jobber nå i Chelsea-systemet med ansvar for å følge opp de utleide spillerne, som Mount i flere år var.

TAKE A BOW: Mason hadde selvtillit på høyde med Mount Everest etter scoringen mot Liverpool. Her feirer han sammen med høyreback Reece James.

Dommerkontroverser

Like før den avgjørende scoringen trodde Timo Werner at han hadde sendte blåtrøyene i føringen, men etter å ha dratt frem nanometerbåndet på VAR-rommet, fant de ut at den scoringssky tyskeren var et par atomer på feil side av Andy Robertson idet pasningen fra Jorginho ble slått.

– Det var åpenbart en utrolig «tight» avgjørelse, men man må akseptere at det noen ganger ikke går i din favør, sier Chelsea-sjef Thomas Tuchel til Sky Sports.

Etter pause var det Liverpools tur til å føle seg snytt. Midtbanekrigeren Kanté berørte tydelig ballen med hånda inne i egen sekstenmeter, men dommer Martin Atkinson valgte ikke å dømme straffe og denne gangen valgte videodommerne å forbli tause.

– Jeg er ikke så interessert i å snakke om vår prestasjon, det var Mounts kvalitet som avgjorde. Det er det, sier Klopp til Sky Sports, før han sier at «alt var bra helt til den siste pasningen».

Toppscorer Mohamed Salah ble byttet ut da Liverpool virkelig var i beit for scoring og så ikke særlig fornøyd ut på benken.

SUKK: Mohamed Salah ble henvist til benken den siste halvtimen mot Chelsea. Klopp forklarer det med at han ville ha friske bein på banen og at han mente Salah så mest sliten ut av de tre på topp.

Enorm kontrast

Ikke siden 16. desember har Liverpool tatt alle tre poengene på Anfield. De siste fem har alle endt med nederlag. Det har aldri skjedd i Liverpools 129 år lange historie.

En brutal kontrast til den 66 kamper lange rekken med hjemmekamper i ligaen uten tap som nylig ble brutt.

– Det er ikke nærheten av bra nok, sier venstreback Andy Robertson til Sky Sports.

For Thomas Tuchels del ble det den største skalpen han har tatt i sin korte tid som Chelsea-sjef. Tyskeren er stadig ubeseiret for London-klubben og la opp til en kampplan med «fart, fart og fart», slik han sa det til Sky Sports før kampen.

– Kampplanen var å presse dem høyt og ikke la dem beholde ballen. Vi måtte være modige og vinne ballen høyt i banen. De forsvarer seg ofte høyt i banen og det er der målet kom fra, sier matchvinneren Mount til Sky Sports.

Timo Werner ble foretrukket på topp av nettopp denne årsak, men tyskeren viste manglende selvtillit foran mål og blåste flere gode muligheter alene med Alisson.

Det betyr til slutt lite. Chelsea tok steget inn i topp fire og Liverpool fortsetter inn i blindgata på Anfield Road.

SCHNELL, SCHNELL! Jürgen Klopp mante sine gutter til kamp mot Chelsea, men fikk ikke den responsen han hadde håpet på.
Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk