Russland slo tilbake: Marginal offsideannullering ødela for Finland

(Finland - Russland 0–1) Aleksej Mirantsjuk ble den store helten i St. Petersburg, men kampen kunne fort sett veldig annerledes ut.

  • Mats Arntzen, VG
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Allerede før tre minutter var spilt dukket den finske helten fra kampen mot Danmark opp igjen.

Joel Pohjanpalo rev seg løs og stanget Finland i føringen – trodde han. VAR tittet nemlig på situasjonen og konkluderte med at den finske spissen var på feil side.

– Pohjanpalo gir aldri opp. Det var et fantastisk innlegg og en god heading. Det er synd at målet hans ble underkjent, sier Rafael van der Vaart på nederlandske NOS.

ANTIKLIMAKS: Joel Pohjanpalo trodde han hadde sendt Finland i ledelsen for andre kamp på rad, men så tittet dommerne på VAR-bildene.

Dermed var det fortsatt målløst og kampen helt åpen. Det ble lagt til seks minutter i første omgang som følge av en skade på Mario Fernandes.

Den brasilianskfødte høyrebacken landet forkjært og måtte fraktes ut på båre. Det russiske landslaget opplyste at Fernandes er fraktet til sykehus med mistanke om en ryggskade.

Han er friskmeldt etter nærmere undersøkelser: Fernandes vil fly sammen med resten av laget til Moskva under tilsyn av lagets lege. Det ble ikke funnet tegn til skader i ryggmargen.

Atalanta-spilleren Aleksej Mirantsjuk utnyttet de ekstra overtidsminuttene godt. Etter fine kombinasjoner prikket han ballen opp vinkelen med venstrefoten.

Russland var totalt sett det førende laget, men også Finland hadde sine muligheter. Arajuuri raget høyt på tampen av oppgjøret, men fikk headet ballen under tverrliggeren.

– Vi gjorde det vi hadde planlagt og jeg er stolt av alle sammen. Vi ga alt. Det er synd at vi ikke fikk det resultatet vi ønsket, sier Finland-spilleren Daniel O'Shaughnessy.

1–0-seieren til Russland betyr at det er helt åpent i gruppe B. Finlands håp om EM-avansement henger i en tynn tråd.

– Vi trenger minst ett poeng til for å kvalifisere oss, mener O’Shaughnessy.

Med uavgjort ville de vært mer eller mindre sikret avansement, mens tre poeng og kamp mot Belgia i siste runde er et mye tøffere utgangspunkt.

Danmark møter Belgia torsdag klokken 18.00.

Publisert:
  1. Fotball-EM
  2. Finlands herrelandslag fotball
  3. Russlands herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Nå skal turistene ha luksusopplevelser: – Aldri opplevd maken til pågang

  2. – Nesten alle foreldre velger instinktivt det farligste stedet

  3. Bil kjørte inn i lyktestolpe på Bryne

  4. Prisforskjellene øker videre: Rogalendinger får årets dyreste strøm torsdag

  5. Ungdommer hedret Marte (19) og Tor Martin (19) med bilkortesje: – De var så forelska

  6. Fra terningkast 1 til 6: Sjekk hvilke retter du bør velge – og hvilke du bør styre unna