Solbakken med ramsalt kritikk av FCK: – De pisser litt på alt det jeg har gjort

Ståle Solbakken snakker for første gang ut etter at han 10. oktober ble sparket som hovedtrener for FC København. I et lengre intervju med danske TV3+ fyrer han løs mot klubbens ledelse.

VAR GJENNOM OPP- OG NEDTURER: Ståle Solbakken leverte åtte seriegull som manager for det danske hovedstadslaget. Den siste sesongen gikk det skeis.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– De har ikke hjertet eller den hjernen som skal til for å trekke de store strategiske linjene, sier han blant annet om FC Københavns eierne, ifølge Ekstra Bladet.

Solbakken fikk sparken 10. oktober, men har ikke ønsket å uttale seg om saken – før nå.

Nordmannen er forbannet over at klubben ikke sparket han ansikt til ansikt, men over telefon. Han lar seg også irritere over måten saken har blitt fremstilt i etterkant, hvor ledelsen har gitt uttrykk for at samarbeidet dem imellom var godt.

– Jeg kunne ikke vært mer uenig i at samarbeidet var godt, sier den tidligere FCK-treneren i intervjuet.

– De blir talt mye om FCK-DNA, men ingen av dem har en anelse om hva det handler om, sier han om ledelsen.

Ifølge Solbakken var han kun i tre møter med klubbens overhoder.

– De pisser litt på alt det jeg har gjort. De har i tiden etter avskjeden snakket meg ned i hele organisasjonen, hevder Solbakken, som forteller at beskjeden om sparkingen kom over telefon fra klubbformann Bo Rygaard.

– Jeg syns at etter 12 år og åtte måneder har krav på at det skal skje ansikt til ansikt.

Etter intervjuet har FC København publisert et svar på sine hjemmesider ved klubbformann Rygaard. De takker igjen Solbakken for lang og tro tjeneste, men begrunner sparkingen med sviktende resultater.

– Ingen står over FCK som klubb. F.C. København er skapt av en stor krets av mennesker, som har FCK i hjertet. Som styre er man noen ganger nødt til å ta beslutninger med hodet fremfor hjertet for å gjøre det riktige for klubben. Ansvaret for resultatene lå, etter hans eget ønske, hos Ståle som manager, med oppgaven å være både sportslig leder og sjefstrener. Styret har etterkommet hans ønsker om spillerkjøp og andre disposisjoner. Derfor var det bare et sted man kunne plassere ansvaret for de sviktende resultatene, skriver Rygaard og klubben og fortsetter:

– Vi har fått både ris og ros for avgjørelsen. Noen har ment at vi ventet for lenge, andre mener at vi burde ha ventet lenger. Vi står fremdeles for at det var den riktige beslutningen.

Jess Thorup har tatt over treneransvaret i klubben. FCK skriver at de ønsker å konsentrere seg om å gi han, støtteapparatet og spillerne støtte i veien videre.

– Av respekt for det, og til tross for at det er mange utsagn i intervjuet som vi ikke er enige i eller kjenner oss igjen i, ønsker vi ikke å kommentere ytterligere, heter det i pressemelding.

PS! Sportssjef i TV3 Sport, Kim Mikkelsen, sier at Ståle Solbakken ikke har stilt krav til intervjuet. Han ønsker å utdype sine synspunkter, skriver Ekstra Bladet.

Publisert: