Stølås enig med Sandnes Ulf: - Fantastisk spennende

Bjarne Berntsen har prioritert å hente spillere med rutine til Sandnes Ulf.

Alexander Stølås gjennomgår medisinsk test torsdag og signerer deretter kontrakten med Sandnes Ulf.
Publisert: Publisert:

ØSTER HUS ARENA: Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen er i ferd med å lykkes i å hente FKH-spilleren Alexander Stølås (32) til klubben. Vingbacken hadde ett år igjen av sin kontrakt i Haugesund, men fikk beskjed om at han kunne se seg om etter ny klubb etter forrige sesong.

– Det stemmer at vi er enige med både FKH og Stølås, men fortsatt gjenstår medisinsk test og signering av kontrakten, bekrefter Berntsen overfor Aftenbladet.

Bevisst med rutine

Etter det Aftenbladet kjenner til, kommer Stølås til Sandnes torsdag for å gjennomgå medisinsk test og deretter signere 2-årskontrakten.

Alexander Stølås spilte 11 kamper fra start og kom inn i 13 oppgjør i forrige sesong. FKH endte på 11. plass på tabellen, men har økonomiske utfordringer og en rekke spillere som har forlatt klubben.

Sandnes Ulf hentet først Kristoffer Hay (23) fra Bryne, deretter har de forsterket med Tommy Høiland (Viking) og nå Alexander Stølås, begge 32 år. I tillegg signerte Christian Landu-Landu (blir 30 nå i januar) ny avtale med de lyseblå denne uken.

Les også

Sandnes Ulf takket nei til millionbud

Bjarne Berntsen sier det er helt bevisst at de har hentet spillere med rutine og erfaring.

– Perfekt erstatter

– Vi hadde ingen spillere i den aldersgruppen, vi trenger rutine inn i en ung tropp. Dette er gode spillere med nyttig spisskompetanse, sier Berntsen.

– Hva ser du i Alexander Stølås?

– En fantastisk spennende venstre vingback som er en perfekt ersatter for Ari Mor Jonsson. Han er god offensivt og har en god frisparkfot. I tillegg har jeg fått gode tilbakemeldinger på ham både som type og med tanke på trening og garderobe.

– Da jeg hørte at han kunne være tilgjengelig, var jeg raskt frampå. Fra første samtale følte jeg at dette var noe han hadde veldig lyst til, svarer Bjarne Berntsen.

Stølås har spilt i Vard og FKH hele sin seniorkarriere.

Bjarne Berntsen har helt bevisst hentet rutine til den unge Sandnes Ulf-troppen når de skal jakte opprykk i 2022-sesongen. Her fra signeringen av Tommy Høiland.

Sandnes Ulf har nå 21 spillere i troppen. Berntsen sier de ikke skal ha flere enn 23. Dermed har han åpning for å hente et par til i løpet av de neste månedene.

Avventer eliteserie-oppkjøringen

Den tidligere Viking-treneren sier han er rolig og avventer til eliteserielagene kommer i gang med sin oppkjøring.

Les også

Stort intervju med Høiland: «Det hadde vært for dumt å kaste bort de siste årene på en benk»

Da vil det åpne seg muligheter for enten lån eller å hente spillere som er gode nok, men som ikke får den rollen de ønsket seg kommende sesong.

– Vi skal ha 1–2 spillere til dersom vi finner de riktige. Det kan også hende vi tar opp fra egen stall, påpeker Sandnes Ulf-treneren.

Som Aftenbladet tidligere har meldt, er det bare detaljer som gjenstår før Sandnes Ulfs midtbanespiller Michael Baidoo (22) signerer for svenske Elfsborg. Overgangssummen skal ligge på rundt 3 millioner kroner.

Publisert: