Tettey med imponerende Norwich-statistikk: – En enormt viktig del av laget

Alexander Tettey gjorde comeback etter skade mot Birmingham tirsdag. Det endte i tre poeng og ingen baklengs for Championship-klubben.

Alexander Tettey var tilbake på Norwich-laget tirsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Tettey pådro seg en leggskade på trening i midten av oktober, og har vært ute av spill de siste par månedene.

Tirsdag var han tilbake i startoppstillingen til Norwich da laget vant 2–0 borte over Birmingham. Den tidligere landslagsspilleren spilte samtlige 90 minutter.

Det er syvende gang laget har holdt nullen denne sesongen. Fem av gangene har vært med nordmannen fra start.

* Tettey har startet hjemme mot Birmingham (1–0), hjemme mot Burton (0–0), borte mot Sheffield United (1–0), borte mot Middlesbrough (1–0), borte mot Reading (2–1) og borte mot Birmingham (2–0). Det har blitt 16 av 18 mulige poeng. 7–1 i målforskjell.

* Uten Tettey fra start har Norwich vunnet bare tre ganger, spilt fem uavgjort og tapt ti kamper. Det er totalt 14 av 54 poeng. 17–29 i målforskjell.

Les også

Tettey kan snakke med andre i januar – dette sier han om RBK-linken

– Viktig del av laget

Norwich-trener Daniel Farke hadde også Tom Trybull tilbake på laget mot Birmingham. Tyskeren dro fram superlativene om duoen etter 2–0-seieren på St Andrew's.

– De gir deg bare den ultimate sikkerheten, sa Farke til Norwich Evening News, og beskrev Trybull og Tettey som krigere.

– De er en enormt viktig del av dette laget, sa han.

Norwich har slitt under store deler av årets sesong, og laget som var i Premier League i 2015/2016-sesongen ligger helt nede på en 15. plass i Championship.

– Det er alltid et vendepunkt i løpet av en sesong, og forhåpentligvis er dette vendepunktet for oss, sa Farke.

Les også

Liverpool kjøper forsvarsspiller for rekordsum

Koblet til RBK

Tettey, som kom til Norwich fra franske Rennes i august 2012, har en kontrakt som går ut sommeren 2018.

Ifølge VG skal Tettey ha hatt dialog med Rosenborg om en retur til Trondheim, men det ble senere avkreftet av Tettey selv på Twitter.

– Jeg er ikke i dialog med Rosenborg. Jeg har ikke snakket med noen klubber om fremtiden min, og dersom jeg har noen nyheter, vil jeg dele dem med dere, skrev Tettey 2. desember.

Publisert: