Drakt-bloggen: Rosenborgs håpløse historieløshet

Rosenborg har scoret et gedigent selvmål allerede før sesongen er i gang.

Rade bortedrakt 1 (2)
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

En skal ikke strø om seg med ord som sjokk eller skandale uten grunn, men Rosenborgs nye tredjedrakt fortjener disse betegnelsene.

OBS: Du kan se fem forslag til en rød Rosenborg-drakt nederst i denne bloggen!

Uten å se tilbake på klubbens drakthistorie, har klubben altså valgt å lansere en tredjedrakt i en forferdelig oransje farge. Tankene til Mesta og anleggsarbeid kommer ganske raskt, og det som gjør dette ekstra galt, er at oransje altså ikke har noen historie som Rosenborg-farge.

Rosenborg har tradisjon for rødt som alternativ draktfarge. Her Bent Skammelsrud i aksjon mot Fernando Hierro fra Real Madrid i 1997. (Foto: Scanpix)

Dette minner meg om de selvlysende reservedraktene til for eksempel Bryne, Molde og Haugesund i fjor. Jeg frykter en trend med skrikende farger som ikke har noe med de enkelte klubbene å gjøre. Den trenden vil i hvert fall jeg klare meg godt uten.

Selve drakten er også designet utfra et ganske uspennende grunndesign, og den gammeldagse kragen er prikken over i-en for en drakt som står til stryk.

Jeg har laget noen forslag utfra en rød tredjedrakt for RBK. I kombinasjon med svarte striper blir det ekstra fint, synes jeg. (Jeg håper dere bærer over med at Rema 1000-logoen ikke er lett å få fin i Photoshop).

ENIG ELLER UENIG? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!

Publisert: