Wigan overrasker med fineste drakt

<p>Wigan slår sterkt tilbake i årets vurdering av Premier League-draktene. Manchester United faller langt ned fra sin 1. plass i 2011.</p>

wigan-front
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Jeg kåret i fjor Wigans drakt til den nest verste i Premier League. Denne sesongen blir den altså den fineste. Motsatt vei går Manchester United, fra 1. til 19. plass. Les begrunnelsene mine under.

TIDLIGERE PL-DRAKT-VURDERINGER:

2011/12

2010/11

Et trekk som går igjen i årets vurdering, er de mange delte plasseringene. Draktprodusentene viser litt mangel på fantasi, synes jeg. Se bare på draktene til Aston Villa og West Ham. To lag med likt grunndesign og like farger, da blir det ganske så påfallende når draktene er såpass like.

Dette er altså min personlige vurdering av førstedraktene i Premier League, din vurdering kan du gi i kommentarfeltet nederst.

1. Wigan — Mi-Fit

Etter nedturen med den helblå drakten forrige sesong, er Wigan tilbake i striper. Og for en fin drakt det er! Enkel og ren, og det er ingen tvil om at dette er Wigan. Det holder til førsteplass.

2. Liverpool — Warrior

En ren, fin og klassisk drakt. Det er kun noen smale, mørkerøde striper, ellers er drakten holdt i rødt. Det er ingen kontrastfarger på krage eller avslutningen av ermene. Mitt store ankepunkt er kragen, som får drakten til å virke litt gammeldags.

3. Manchester City — Umbro

Umbro har levert rene og fine drakter til Manchester City de siste sesongene. Denne er også fin, men jeg synes det er finere med hvit krage enn med mørkeblå krage.

4. Chelsea/Swansea — Adidas

To fine Adidas-drakter med samme grunndesign. Jeg sliter med gullstripene og gullskriften på begge draktene.

6. Norwich — Errea

Errea har gått for enkel og ren design. Mer trengs jo ikke, siden fargene er gult og grønt.

7. Everton — Nike

Pluss for lite fiksfakseri og en stilig v-hals, med de båndene på ermene trekker ned ganske mye.

8. Tottenham — Under Armour

Puma avsluttet med en klassisk drakt forrige sesong. Under Armour har også gått for det rene, med unntak av feltene på sidene og under armene. De er ganske så unødvendige.

9. Newcastle — Puma

Litt for hvit drakt denne gangen, synes jeg. Også litt unødvendige design-elementer fra Puma, og en krage jeg ikke liker. Samme type krage som på Italias førstedrakt, for øvrig. Jeg nevner stort sett ikke sponsormerkene, men gjør et unntak her: Sponsorlogoen er forferdelig stygg.

10. Reading — Puma

Med utgangspunkt i et vanlig Puma-grunndesign, har Reading fått en fin og funksjonell drakt. Kuriosa: Eneste drakt med midtstilt klubblogo.

11. Stoke/Sunderland/WBA — Adidas

Tre Adidas-lag med samme grunndesign, og ganske like striper. Da er det mest rettferdig å vurdere dem under ett. Helt OK, ikke noe mer.

14. Fulham — Kappa

Her bommer Kappa. De tynne stripene kler ikke drakten, og den merkelige plasseringen av logoene — veldig høyt oppe i forhold til normalen - gjør det som kunne blitt en enkel og klassisk drakt til noe forvirrende.

15. QPR - Lotto

Merkelig vurdering av Lotto å levere en drakt med såpass tynne striper. Det blir plutselig ikke så mye QPR lenger. Rar krage.

16. Aston Villa/West Ham — Macron

Utenom detaljer i kragen, er disse draktene helt utrolig like. Dårlig jobb av Macron.

18. Arsenal — Nike

Nike leverer en drakt med alt det nyeste innen teknologi, men de båndene på ermene ødelegger ganske mye for meg. Såpass at jeg sender den langt ned på listen. Gir litt for mye assosiasjoner til 90-tallet.

19. Manchester United — Nike

Mens jeg forrige sesong kåret Manchester United til å ha den fineste førstedrakten, slår Nike denne gang til med et rutemønster som faller helt gjennom for meg. OK, det skal spille å de stolte tradisjonene til Manchesters tekstilindustri, men for meg ser det rett og slett ikke ut. Å finne elementer fra historien er noe jeg støtter, men ikke når det går såpass mye ut over draktens utseende. Hadde drakten vært finere uten rutene? Definitivt.

20. Southampton — Umbro

Southampton er endelig tilbake i Premier League, og så serverer Umbro en drakt uten striper. Det vitner om en mangel på respekt for klubbens historie, og gjør dette til Premier Leagues verste drakt.

ENIG ELLER UENIG? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!

Publisert: