Birkir Bjarnasons pangstart i Italia

<p>Med seks scoringer på fire treningskamper har Birkir Bjarnason trolig kapret en plass på Pescara-laget som serieåpner mot Inter.</p>

Birkir Bjarnason feirer sitt mål mot Livorno i treningskampen for halvannen uke siden. Foto: Guiseppe Bellini, Getty Images/All Over Press Foto: Giuseppe Bellini

 • Stig Nilssen
  Stig Nilssen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

— Jeg har fått en veldig god start på oppholdet og føler jeg er inne i startelleveren. Det er helt fantastisk her nede, sier en tydelig fornøyd Birkir Bjarnason til Aftenbladet.

Ting har gått slag i slag for den tidligere Viking-spilleren etter at han signerte for belgiske Standard Liege i januar. Selv om Bjarnason ikke spilte seg til fast plass på laget, og heller ikke hadde suksess foran mål, fikk han 16 kamper før han dro til Islands oppgjør mot Frankrike i forkant av sommerens EM.

23-åringen var meget god i oppgjøret Island tapte 2-3. På tribunen satt representanter fra den nyopprykkede Serie A-klubben Pescara.

Kort tid etter ble Bjarnason lånt ut til den italienske klubben, en avtale italienerne betaler Standard Liege rundt tre-fire millioner kroner for.

— Pescara har også sikret seg opsjon på å kjøpe meg etter sesongen, sier midtbanespillere som i utgangspunktet har tre år igjen av avtalen i Belgia.

Scoret seks mål

I helgen avsluttet hans nye klubb en 18 dager lang treningsleir i en liten by utenfor Pescara. Laget har spilt fire treningskamper under oppholdet.

I tre av kampene har de møtt meget svak motstand. I den første spilte Bjarnason i likhet med alle andre 45 minutter. Figgjo-karen scoret tre av målene i 17-0-seieren.

I den andre kampen vant Pescara 5-0. Bjarnason hadde to målgivende fra midtbaneposisjonen sin. I den tredje møtte de Livorno fra den nest øverste divisjonen.

Bjarnason spilte 80 minutter og scoret målet som ga Pescara ledelsen. Det endte 1-1. Den avsluttende kampen endte med 15-0-seier mot et mye svakere lag. Bjarnason satte inn to av målene.

— Det meste handlet om å kjøre inn det offensive under treningsleiren. Det har gått veldig bra for min del, sier Bjarnason.

- På dette tidspunktet i fjor var du ikke en gang fast i Vikings tropp, og nå skal du snart spille seriekamp mot Inter. Hva synes du om det?

— Jeg vet ikke helt hva jeg skal si til det. Fjoråret i Viking var veldig spesielt, det var mye som foregikk, svarer 23-åringen.

Bor på stranden

Også utenfor banen har han funnet seg godt til rette. Pescara, med sine snaue 400.000 innbyggere, ligger nydelig til langs Adriaterhavet og er et yndet feriested for italienere.

Kontraktsmessig har det også blitt en opptur. Han vil ikke kommentere sin egen avtale, men etter det Aftenbladet kjenner til, tjener Bjarnason mellom 5 og 7 millioner kroner netto i året. Han har skaffet seg leilighet fem meter fra stranden.

— Jeg har det i alle fall veldig bra nå, påpeker spilleren som forsvant gratis fra Viking.

Pescara spiller sin første seriekamp på hjemmebane mot Inter 26. august.

Les også

 1. Svenske blir lagkamerat med Bjarnason

 2. Birkir Bjarnason klar for Pescara

Publisert:
 1. Italiensk fotball

Mest lest akkurat nå

 1. – Det er selvfølgelig en risiko, men vi må ikke la frykten ta oss

 2. Vi er uenige om mye, men enige om dette: Påstanden til Gjems-Onstad er grov og den er feil

 3. Visninger kuppes – budrundene tar av

 4. Disse korona­reglene gjelder nå

 5. Ringen var ikke sluttet for Storm Juliussen. Han endret kostholdet og er klar for ny stor utstilling

 6. «Ap og AUF misbruker 22. juli»