TV 2: Utøverne kritiske til suksesstreneren

Egil Kristiansen trekker seg etter ti år.

SUKSESSAMARBEID: Her står Egil Kristiansen sammen med Therese Johaug (til venstre) og Marit Bjørgen under VM i Oslo i 2011. Nå avsluttes samarbeidet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det er TV 2 som søndag ettermiddag melder at Egil Kristiansen (50), som har vært en meget suksessfull trener for langrennslandslaget, gir seg i rollen.

— Ja, Egil har trukket seg, og det beklager jeg, sier sportssjef Vidar Løfshus til kanalen.

SUKSESSAMARBEID: Her står Egil Kristiansen sammen med Therese Johaug (til venstre) og Marit Bjørgen under VM i Oslo i 2011.

Hvem som tar over for Kristiansen er ennå ikke bestemt.Ifølge TV 2 har det de siste sesongene vært gnisninger mellom utøverne og Kristiansen. I evalueringen etter årets sesong skal løperne også ha stilt spørsmål ved Kristiansens motivasjon.

— Det blir alltid litt slitasje gjennom så lang tid og vi har hatt - som du korrekt sier – evaluering etter sesongslutt, og der er det noen løpere som er fornøyde, mens andre ikke er tilfredse med det som er gjort de tre-fire siste årene, sier Løfshus til TV 2. ## - Føler meg privilegert

Kristiansen ble landslagstrener foran 2007-sesongen, og har etter en litt trå start vært med på å høste utallige medaljer i mesterskap. På kvinnesiden er de norske løperne - med Marit Bjørgen og Therese Johaug i spissen - blitt nærmest i en klasse for seg selv.

I en pressemelding sier Kristiansen at han føler seg privilegert som har fått jobbe med verdens beste langrennsløpere.

— Men etter å ha vært i tenkeboksen også etter denne sesongen, har jeg kommet frem til at det er på tide å takke for seg, sier Egil Kristiansen.

Landslaget presenteres mandag

— Som trener er det krevende å alltid yte sitt beste mot den samme gruppa utøvere i så mange år. Derfor mener jeg dette er et riktig tidspunkt å slutte på og det vil også bidra til at løperne nå får nye impulser, sier Kristiansen.

Mannen fra Ringebu har vært i tankeboksen en liten stund, og har altså nå bestemt seg for ikke å fortsette som landslagstrener.

Ifølge TV 2 møter Kristiansen pressen mandag, når landslagene for kommende sesong presenteres.

Det er trist at Egil nå har bestemt seg for å slutte, og jeg skulle gjerne hatt ham med videre, sier Marit Bjørgen i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

— Egil har mye av æren for den store suksessen landslaget har opplevd de siste årene, og vi er han en stor takk skyldig, sier Therese Johaug.

50-åringen har ikke besvart Aftenpostens henvendelse søndag.

Publisert: