OL-drømmen knust for Bjarte Usken

Sandvolleyballen i Vågen er strippet for lokale utøvere.

Bjarte Usken, her fra Major-turneringen i fjor, kommer ikke til OL i Rio. Hommersåk-karen og makker Øyvind Hordvik er ikke funnet verdige en plass i OL-kvalifiseringen i Stavanger.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

STAVANGER: Bjarte Usken (26) fra Hommersåk, og makker Øyvind Hordvik (Bergen) hadde drømt å kvalifisere seg til OL i Rio under sandvolleyturneringen i Stavanger fra 22.-26. juni.

Nå får de ikke engang delta. Veteranene Iver Horrem (39) og Geir Eithun (36) er foretrukket, sammen med Morten Kvamsdal (26) og Christian Sørum (20).

Les også

Fornyet OL-håp med ny partner

Horrem/Eithun uansett

— Vi har manglet et toppresultat under turneringene i vår, og aksepterer at Kvamsdal/Sørum er rangert foran oss. Da skjønte vi også at toget var gått for vårt vedkommende. Jeg tror Iver Horrem og Geir Eithun hadde fått den andre plassen uansett hvor dårlig de hadde gjort det i vår. De to ble vraket før OL i London i 2012, der forbundet foretrakk Martin Spinnangr og Tarjei Skartun. Nå var Horrem og Eithuns som sto for tur. For Øyvind og meg er jo dette leit, men da handler det bare om å krumme nakken og satse videre mot OL i Tokyo i 2020, sier Usken til Aftenbladet.

På damesiden er det Vilde Solvoll (25) og Janne Kongshavn (32), samt Victora Faye Kjølberg (21) og Ingrid Lunde (24) som representerer Norge. Kongshavn er fra Haugesund, mens Lunde kommer fra Ølen.

Det betyr at sørfylket er uten deltakere. I fjor spilte både Benedicte Maaseide/Hanne Haugen Aas og Bjarte Usken/Lars Retterholt i Major-turneringen i Vågen.

Seier gir OL-plass

Årets turnering er ikke en del av World Tour, men er ren OL-kvalifisering med kun europeiske lag.

16 lag er allerede kvalifisert for OL i Rio, ingen av disse får adgang i Stavanger. Her kjempes det om de resterende OL-plassene, og skal Norge drømme om å ha med et lag i Rio, fordrer det turneringsseier i Vågen Verken kvartfinale eller semifinale er nok.

— Vinneren er sikret OL-plass, og det kan være nok med finale også. Men for å være helt sikker bør du gå etter seier. Jeg tror sjansen for at Norge vinner i Stavanger er større enn noen gang, selv om vi alle vet at det fordrer at du vinner alle kamper. Og det er en lang vei til finalen, sier landslagstrener Martin Engvik til Aftenbladet.

Publisert: