Nå kommer tapsgrensen: Du kan maksimalt tape 20.000 kroner

Norsk Tipping innfører totalgrense for tap.

Stadig flere rammes av spilleavhengighet. Nå innføres det en tapsgrense på 20.000 kroner hos Norsk Tipping.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Kulturdepartementet har gitt klarsignal til at Norsk Tipping kan innføre en tapsgrense som gjelder på tvers av alle spill. Tapsgrensen innføres fra høsten.

– Vi er stolte av å være det første spillselskapet i verden som innfører en universal tapsgrense, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid.

Selvbestemt grense

Bergens Tidende har i vår satt søkelyset på spillavhengighet. Norsk Tipping har lenge vært klar over at de har noen tusen stortippere som spiller bort enorme pengesummer. En tapsgrense har lenge vært på trappene, og nå blir den altså innført.

Nå skal det bli obligatorisk å sette en selvbestemt tapsgrense før man får levere spill med middels til høy risiko for utvikling av spilleproblemer. Denne grensen kan maksimalt være på 20.000 kroner pr måned.

For lotterispill og andre spill med lav risiko må man ikke sette en selvbestemt grense før man får spille. Spilleren vil likevel være underlagt totalgrensen på 20.000. – Vi er trygge på at totalgrensen er et tiltak som virker. Det vil ha en viktig forebyggende effekt for alle våre spillere, og en vesentlig skadebegrensende effekt for noen få som allerede spiller for mye, sier Almlid.

Flere får problemer

Totalgrensen innføres fordi man ser at stadig flere spillere kommer over i risikosonen for utvikling av spilleproblemer.

– Selve bærebjelken i enerettsmodellen er at vi klarer å selge spill som gir færrest mulig negative konsekvenser. Derfor er ansvarlighetsarbeidet vårt et høyt prioritert område. Når vi ser at urovekkende mange av våre spillere taper mer enn de bør, er det naturlig at vi iverksetter tiltak, sier Almlid.

– Mange skjebner

Kulturminister Linda Hofstad Helleland begrunner maksgrensen på 20.000 med hensynet til de spilleavhengige.

– Det er mange menneskeskjebner, pårørte og familier som rammes av spilleavhengighet, derfor setter vi nå en tapsgrense på 20.000 som regulerer den summen man spiller for i måneden, sier kulturministeren til NRK.

Publisert: