Stabæk startet med Stengel

<br></br><br></br><p><strong>— Jeg har prøvd å tenke minst mulig på det,</strong> sier 16-åringen om overgangssaken.</p>

stengel
  • André Almløv
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Til tross for den siste ukens mediekjør rundt Veigar Pall Gunnarssons overgang til Vålerenga, og en mulig involvert opsjonsavtale rundt 16-årige Herman Stengel verdt 4 millioner kroner, valgte Stabæk-treneren å la Stengel starte kampen, hans andre fra start etter debuten mot Sarpsborg 08. Hovedpersonen selv virket ikke særlig preget av kjøret.

— Jeg har prøvd å tenke minst mulig på det, men det er klart det har blitt litt mye fokus på meg. I dag gikk det helt greit, men jeg ble sliten etterhvert, sier Herman Stengel.

Ikke noe forhold til VIF

Mye av styret rundt Stengel har gått ut på at han uvitende skal ha blitt brukt som en brikke i Pall Gunnarssons overgang til VIF, for at Stabæk skulle slippe å betale islendingens franske klubb Nancy mer enn 500.000 kroner av overgangssummen på 1 million, mot 2,5 millioner av en eventuell overgang til 5 millioner til Rosenborg. VIF skal ha betalt 4 millioner for en opsjonsavtale for Stengel som en del av ”pakka”, men dette benektes av både VIF og Stabæk.

— Jeg har tre år igjen av kontrakten med Stabæk og kan da selv velge hvor jeg vil spille. Jeg har ikke noe annet forhold til VIF enn at jeg har spilt mot dem med Stabæk, tiden får vise om jeg kommer til å spille for dem, sier 16-åringen.

Les også:

Klok og balltrygg

Trener Lennartsson var godt fornøyd med det Stengel viste på Åråsen, selv om det var hans erstatter Alain Junior Ollé Ollé som sørget for utligningen som ga Stabæk ett viktig poeng.

— Herman gjorde en helt OK innsats i dag. Han er klok og balltrygg, leser spillet godt og plasserer seg riktig. Grunnen til at han startet kampen i dag var at jeg mente han var en av de 11 spillerne som ga oss størst sjanse til å vinne kampen, avslutter Lennartsson.

Burde vunnet

Stabæk styrte spillet på Åråsen i store deler av kampen, men skapte ikke nok sjanser til å avgjøre. Det ergrer trener Jörgen Lennartsson.

- Jeg synes vi burde vunnet kampen, og jeg er ikke fornøyd med at vi ikke skaper flere sjanser når vi har ballen så mye. Vi forsøkte å presse høyt og unngå kontringene deres, og bortsett fra at de kontret inn et mål gikk kampen som vi hadde forutsett. Det er ikke enkelt å komme under her på Åråsen, men vi kriget og viste herlig lagmoral da vi snudde underlege til poeng, sier Lennartsson.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk