Hat trick-Kane med flere rekorder i årets siste kamp

Julestemningen bør være sikret i den hvite delen av Nord-London etter sterk borteseier mot Burnley.

TRE SCORINGER: Harry Kane ble nok en gang Tottenhams store helt.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

TOTTENHAM HOTSPUR - SOUTHAMPTON: 5–2

Tottenham reiste seg etter den grusomme forestillingen mot Manchester City sist helg da man tapte 4–1 og ble utspilt og ydmyket av Pep Guardiolas suverene serieledere.

Tre scoringer fra Harry Kane avgjorde kampen mot sesongens overraskelseslag Burnley.

Det første kom på et tidlig straffespark etter at Dele Alli så ut til å falle svært lett i duell med Kevin Long. Kanes andre mål kom da han utnyttet svakt forsvarsspill fra hjemmelaget drøye 20 minutter før slutt.

Etter 79 minutter satte Kane spikeren i Burnley-kisten med sitt tredje for kvelden. Han gikk dermed opp på 15 mål totalt i Premier League denne sesongen og deler toppscorertittelen med Liverpools Mohamed Salah.

– Det er en fin julegave, helt klart. Det var en tøff kamp, noe vi visste på forhånd. Det ble 3-0, men vi kunne hatt flere mål, oppsummerte Kane overfor BT Sport.

Flere rekorder

Kane har nå scoret syv hat trick for Tottenham i kalenderåret 2017. Fem i Premier League, ett i FA-cupen og ett i Champions League, ifølge statistikkleverandøren Opta.

Kane passerte Robbie Keane og Jermain Defoe på listen over flest Premier League-mål for Tottenham ved å komme opp i 93 scoringer. Kun Teddy Sheringham har flere gjennom Tottenhams klubbhistorie med 97. Kane gikk også forbi rekordholder Alan Shearer med 36 PL-mål i løpet av et kalenderår.

– Jeg er klar over at jeg tangerte Alan Shearer. Før denne kampen trodde jeg at jeg kunne få et par mål, og fortsatt skal vi møte Southampton, sa Kane.

Shearer satte rekorden som Blackburn-spiller i 1995. I 22 år var den intakt, men 2. juledag måtte han se Kane gå forbi.

– Det har vært et fantastisk år. Å bli sammenlignet med typer som Lionel Messi og Shearer er akkurat dét det handler om. Det er godt å avslutte året med et nytt hat trick, sa Kane til BBC.

Borteseieren fører Tottenham forbi nettopp Burnley og erkerival Arsenal og opp på femteplass på tabellen, ett poeng bak Liverpool på fjerdeplass.

Burnley blir liggende på en – tross alt – imponerende syvendeplass, to poeng bak de to London-klubbene.

Les også

Manchester City tok sin syttende strake seier i Premier League

Mange kontroverser

Det ble en røff kamp med mange dueller på Turf Moor, og det var tidligere omtalte Dele Alli som startet kontroversene etter fem minutter med en knallhard takling på hjemmelagets Scott Arfield.

Alli ble belønnet med gult kort av dommer Michael Oliver i den situasjonen, men minuttet etterpå gikk han altså ned i sekstenmeteren og sørget for Tottenham-straffe. Harry Kane var bombesikker fra krittmerket og førte Spurs opp i en tidlig ledelse.

Mauricio Pochettinos menn har slitt med å ta tak i kamper fra avspark så langt denne sesongen, men mot Burnley fikk man altså det tidlige målet som ofte setter sitt preg på kamper.

Moussa Sissoko ble vakkert spilt fri av samme Alli etter drøye 20 minutter, og franskmannen burde absolutt ha doblet Spurs-ledelsen da han fikk to muligheter mot Burnley-keeper Nick Pope, som imidlertid reddet begge Sissokos forsøk.

Dele Alli var involvert i mye, både på godt og vondt, og etter straffesituasjonen og mange tøffe dueller ble den engelske landslagsspilleren pepet på av hjemmepublikum hver gang han hadde ballen.

Les også

Her er Chelsea en hårsbredd unna seieren

Kanes tredje

Burnley hadde et visst trykk før pause, men i andre omgang handlet det meste om Tottenham. Son Heung-min blåste ballen høyt over mål alene med keeper etter 56 minutter og både Kane og Christian Eriksen misbrukte det som kunne blitt store målsjanser.

Etter 69 minutter scoret Kane sitt andre for kvelden og sørget for at litt av luften gikk ut av Burnley-ballongen. Hjemmelagets midtstopper Ben Mee ga bort ballen og Tottenhams toppscorer kunne takke og bukke. Etter pasning fra Sissoko gjorde spissen ingen feil alene med keeper Pope.

STOR KVELD: Kane feirer med kontroversielle Dele Alli etter sitt og Tottenhams andre mål mot Burnley.

Kane fikk sitt hat trick etter 79 minutters spill. Han vant ballen selv før Ben Davies overtok og spilte til Dele Alli. Fra Alli gikk ballen igjen til Kane som plasserte den i lengste hjørne utagbart for Nick Pope.

I en kamp hvor de kontroversielle situasjonene var mange, ble Burnley-spillerne synlig irriterte på dommer Oliver ved flere anledninger. Ashley Barnes ble blåst av for offside etter 80 minutter etter å ha satt ballen i mål, og et par minutter etterpå burde nok samme Barnes hatt straffe da Tottenham-back Serge Aurier hoppet inn Burnley-spissen.

Det var imidlertid ingen velvilje å få for et slitent hjemmelag, og det endte 3–0 til Tottenham på Turf Moor.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk