YouTube-fenomen knuste Manchester Citys store drøm

Du har garantert hørt sangen hans. Mandag sørget Will Grigg for en cupbombe.

Her jubler Will Grigg (til venstre) sammen med lagkamerat Max Power etter vinnermålet,
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

WIGAN-MANCHESTER CITY 1–0

I 1999 vant Manchester United FA-cupen, Champions League og Premier League. Denne sesongen skulle Manchester City overgå byrivalen. Trodde mange.

Men i mandagens femterundeoppgjør i FA-cupen kom sjokket. Åtte minutter før slutt senket Will Grigg (26) City. Dermed er Wigan - som holder til på nivå tre - videre til neste runde.

– Vi sa det før kampen: Dersom det var en ligakamp, hadde vi ikke trodd de kunne vinne, sier tidligere Wigan-manager Roberto Martinez til BBC.

– Men dette er cupen. FA-cupen er uten tvil den beste cupturneringen i fotballverdenen. En utrolig historie. Se på feiringen til Wigan-fansen og - spillerne.

Les også

Lorentzen forbauset nederlandsk stjerne: – Jeg tenkte «hva er det han driver med?»

YouTube-fenomen

Før i kveld var matchvinner Grigg mest kjent for supportersangen «Will Grigg's on fire» - som gikk viralt før Fotball-EM i 2006.

– Vi vet hvilken låt som kommer til å runge i Wigan resten av uken, sier Viasat-kommentator Morten Langli.

Supportersangen ble selvfølgelig sunget av full kraft av hjemmefansen etter scoringen, og tilskuerne fikk sunget laget sitt til avansement etter at Wigan sto imot i sluttminuttene.

Har du ikke hørt «Will Grigg’s on fire»? Hør Wigan-supportere synge sangen på YouTube.

Cupform

Grigg var i fyr og flamme da Wigan slo ut Premier League-laget West Ham i FA-cupens fjerde runde. I neste runde ble han matchvinner igjen.

Fabian Delph gjorde jobben vanskeligere for Manchester City da han fikk direkte rødt rett før pause, men det var likevel bortelaget som kjørte kampen.

Grigg dukket imidlertid opp da Kyle Walker på merkelig vis slapp en ball forbi seg, og Wigan-spissen sørget for å detonere cupbomben.

Manchester Citys drøm om fire titler på en sesong falt i grus. Wigan er videre og møter Southampton i kvartfinalen.

Her prøver City-manager Pep Guardiola å holde Sergio Aguero tilbake etter at sistnevnte hisset seg opp.

Rasende Guardiola

FA-cupkampen nådde kokepunktet rett før pause da Fabian Delph fikk marsjordre for en grisetakling på stillingen 0-0. City-backen gikk voldsomt til mot Max Power, og tok med seg både ballen og spilleren. Dommer Anthony Tayler tok første opp det gule kortet, men ombestemte seg og viste Delph det røde.

Det fikk Pep Guardiola til å tenne på alle plugger, og manageren var rasende på sidelinjen og i spillertunnelen i starten av pausen. Spanjolen var blant annet voldsomt irritert på Wigan-manager Paul Cook.

Guardiola roet seg betraktelig ned til andre omgang, og fikk se at Manchester City fortsatte å ha mest ball også med én mann mindre.

Les også

Superstjernen Vonn da hun fikk se bilder av sin norske slekt: – Holy shit! Nå må jeg gråte.

Walker misset

De største sjansene uteble i starten av omgangen, men etter at Kevin De Bruyne entret banen som innbytter etter 65 minutter begynte Wigan-spillerne å se mer slitne ut.

Bortelaget kjørte spillet og kom til flere sjanser, men det var hjemmelaget som fikk uttelling ut av ingenting.

Seieren over Manchester City i FA-cupfinalen i 2013 er det største som har skjedd Wigan. Mandag kunne de juble for en ny seier mot storklubben. Her blir Wigan-spiller Dan Burn omringet av ekstatiske fans etter sluttsignalet.

Innbytter Kyle Walker slapp ballen videre i bakrom fordi nærmeste motstander var i offside, men ballen gikk i stedet til en onside Will Grigg. Spissen dro seg innover og skled ballen i det lengste hjørnet fra kanten av 16-meteren etter 78 minutter.

Dermed var cupbomben et faktum.

(©NTB)

Publisert: