Wild card gir Norge håp tross VM-exit: - Vi kommer ikke til å mase om det

Onsdag røk VM-sjansen for håndballgutta. Norges Håndballforbund akter ikke å drive korridorpolitikk for å få wild card til VM av IHF.

Sander Sagosen fortviler her etter at VM-sjansen røk 47-51-tap sammenlagt mot Slovenia i kvalifiseringen.
 • Arne Hole
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Kvalifiseringsmuligheten er borte, men takket være et påfunn av IHF-president Hassan Moustafa i 2015, er det fortsatt et håp. Da innstiftet han wild card.

— Så vidt jeg vet er det ingen kriterier for dette kortet, men det finnes noen interne retningslinjer. Uansett kommer ikke vi til å gjøre noen fremstøt for å få wild card. Dette avgjøres av IHFs council på et styremøte i Slovakia neste måned, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

- Ingen planer om å jobbe i korridorene?

— Norges Håndballforbund vil alltid ha som mål å holde rent i eget hus og være ryddige. Vi overlater denne avgjørelsen til IHF, sier Lio, som sier han ikke tok opp temaet med IHF-president Hassan Moustafa da egypteren gjestet Stavanger onsdag for å se Norge-Slovenia og prate med ledelsen i NHF.

Kastet ut Australia

Det vakte harme og bestyrtelse da den omdiskuterte Moustafa lanserte sitt wild card før VM i Qatar i fjor. Australia hadde en kontinentplass, men ble kastet ut av mesterskapet bare noen uker i forveien. I stedet delte Moustafa ut et wild card til Tyskland, som ikke hadde kvalifisert seg. Tyskerne lå heller ikke høyest på rankingen av de europeiske lagene som ikke hadde kvalifisert seg.

BARE NESTEN: Landslagstrener Christian Berge ante en sensasjon, men måtte innse at det bare ble nesten i DNB Arena.

Mange mente at Tyskland kom med fordi landet er en økonomisk stormakt i håndballen. Det samme gjentok seg før damenes VM i Danmark i desember. Tyskland var ikke kvalifisert, men fikk wild card.— Jeg kjenner ikke bakgrunnen for dette og vil ikke spekulere i om det lå økonomiske motiver bak, sier Lio.

Les også

Wild card kan redde VM-plass for Norge

Spillerne sier ja

TV 2-ekspert Randi Gustad uttalte til TV 2.no onsdag at Norge bør si nei til VM-deltagelse basert på trynefaktoren. Det er et syn som ikke deles av spillerne.

— Vi fikk svært liten belønning for å bli nummer fire i EM. Vi havnet i den hardeste OL-kvaliken, og vi fikk den tøffeste motstanderen i VM-kvaliken. Vi er det beste europeiske laget som ikke er kvalifisert. Jeg synes vi fortjener wild card, sier lagkaptein Bjarte Myrhol.

Trener Christian Berge var så skuffet etter tapet at han ikke orket å tenke så mye fremover – annet enn at han skal til fjells og i skogen sammen med familien i tre uker. Da skal det bli bålkos og hygge.

Vi får håpe at Hassan Moustafa ser røyksignalene.

Les også

Nordstrands damelag i håndball begjæres konkurs

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor kløe i underlivet, brutal supportervold, Islands nye helter og et nakenstudio i Oslo er blant temaene:

Les også

 1. Wild card kan redde VM-plass for Norge

 2. VM glapp for Norge

 3. Lie Hansen om Norges kvaliksjanser: - Klart vi kan vinne med syv

 4. Skal redde VM-håpet på hjemmebane

Publisert:
 1. Håndball

Mest lest akkurat nå

 1. Kraftig regnvær og kuling på vei

 2. Siktedes kjæreste bodde i nabolaget til Birgittes foreldre

 3. Omdiskutert ordning gjør at Tage og kompisene kan sove 40 minutter ekstra hver morgen

 4. – Vi gir deg 100 000 kroner hvis du tar en master

 5. Eldre kvinne kjørte gjennom gangsti på Stokka

 6. – Akkurat nå ligger strøm­prisen i Sverige og Danmark på 15 øre. Hvordan forklarer dere det? Vi betaler 82 øre