Henning Berg: - Jeg er ekstremt skuffet

<p>Bitter Blackburn-avskjed for nordmannen.</p>

Publisert: Publisert:

Blackburn, England 20121110.Henning Berg i sin første hjemmekamp som Blackburn-manager under Football League Championship-kampen i fotball mellom Blackburn Rovers og Birmingham City på Ewood Park lørdag ettermiddag. Birmingham-manager Lee Clark i bakgrunnen til venstre. Kampen endte 1-1.Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

 • Erli Berg Daneshmand
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Torsdag fikk Henning Berg (43) sparken som Blackburn-manager, etter mindre enn to måneder i jobben. På ti kamper ble det bare én seier for nordmannen.

Klubbledelsen, med eierne Venky's i spissen, kunne ikke lenger leve med de svake resultatene i Mesterskapsserien, nivå to i England.

— Det sier seg selv at jeg er ekstremt skuffet over å ha blitt fratatt treneroppgavene mine bare 57 dager etter at jeg ble ansatt, uttaler Berg via en pressemelding lagt ut på Managerforeningens hjemmeside.

Takker fansen

Berg ble dermed den manageren som fikk kortest tid med under to måneder i Blackburn. Will Scott (1947), Jim Iley (1978) og Paul Ince (2008) måtte også forlate Ewood Park samme år som de ble Blackburn-manager, men fikk seks måneder eller mer på seg.

— På dette tidspunktet vil jeg nøye meg med å rette en takk til Blackburn Rovers-fansen for deres utrolige støtte under min tid her. Jeg har hatt et fantastisk forhold til dem, og det går helt tilbake til den tiden jeg spilte for klubben. Vi har hatt mange lykkelige stunder sammen, sier Berg.

— Det var en ære for meg å lede klubben som har en så spesiell plass i hjertet mitt. Jeg ønsker alle involerte det beste for resten av sesongen og i fremtiden.

(Artikkelen fortsetter)

FERDIG: Her forlater Henning Berg Blackburns treningsfelt Brockhall for siste gang, torsdag morgen. (Foto: Colin Horne/Lancashire Telegraph)

Trio måtte gå

Også assistenttrener Eric Black, førstelagstrener Iain Brunskill og keepertrener Bobby Mimms må gå med umiddelbar virkning.

— Jeg vil også gjerne takke spillerne og ansatte for deres støtte og engasjement i denne korte perioden. De har alle gjort sitt beste. Dessverre har ikke resultatene i disse 10 kampene stått i forhold til den innsatsen som er blitt lagt ned, sier Henning Berg, som tidligere har ledet Lyn og Lillestrøm.

Tidligere Blackburn-manager Mark Hughes kobles sterkt til å overta managerjobben.

Lancashire-klubben lå på 5.-plass da Berg ble hentet inn som erstatter for Steve Kean. I dag er klubben nummer 17, langt unna ambisjonene om opprykk til Premier League.

Sportredaktøren i lokalavisen Lancashire Telegraph, Andy Cryer, beskriver Henning Bergs arbeidsforhold som vanskelig. Han sier følgende om situasjonen i klubben:

— Det er skremmende. Eierne er en katastrofe, og ingenting vil skje før vi får en endring. Problemet er er at ingen andre vil kjøpe Blackburn slik det er nå, sier han.

Som spiller hadde suksess i Blackburn. I 1995 ble han Premier League-mester med klubben. Han vant også ligacupen i sin annen periode i klubben i 2002. Den tidligere forsvarsspilleren ble også engelsk seriemester med Manchester United i 1999 og 2000. ## Fakta: Blackburn under Henning Berg

 • Seier: 1
 • Uavgjort: 3
 • Tap: 6. Kampene:

Crystal Palace (b) 0-2

Huddersfield (b) 2-2

Birmingham (h) 1-1

Peterborough (b) 4-1

Millwall (h) 0-2

Bolton (h) 1-2

Burnley (b) 1-1

Cardiff (h) 1-4

Blackpool (b) 0-2

Middlesbrough (b) 0-1.

Publisert:

Les også

 1. Berg taus før endelig Blackburn-avklaring

 2. Solbakken frykter ikke sparken

 3. Rekdal om Berg-avgangen: - Ikke bra for norsk fotball

 4. Rio Ferdinand gjør narr av Berg-sparkingen

 5. Fikk fyken etter 10 minutter i klubben

 6. Han står ansvarlig for raset på tabellen

 7. Blackburn-sjef: &ndash; Måtte ta en smertefull avgjørelse

 8. Her kjører Berg fra treningsfeltet for siste gang

 9. Snipp, snapp, snute på 57 dager for Berg

 10. Rösler mener Blackburn har trykket på &laquo;panikk-knappen&raquo;

 11. Tror Blackburn har erstatteren klar

 12. Berg fikk sparken

 1. Engelsk fotball