Kastet ut av sykkelritt etter farlig bompassering

Amund Grøndahl Jansen var blant mange som ble disket under Scheldeprijs-rittet.

Her fra innspurten i Scheldeprijs. Nederlenderen Fabio Jacobsen vinner, men det var stor dramatikk tidligere i rittet da rytterne snek seg over en jernbanekryssing ulovlig. 35 ryttere ble disket. Blant dem norske Amund Grøndahl Jansen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Rytterne ble straffet for å krysse en jernbaneovergang etter at bommen gikk ned.

Det ble svært spesielle scener i Belgia onsdag. En gedigen gruppe syklister ble kastet ut av det klassiske Scheldeprijs-rittet for ulovlig passering over en jernbanelinje. Blant de diskvalifiserte var Jansen, men også favoritter som Arnaud Démare og Dylan Groenewegen.

Amund Grøndahl Jansen sykler for nederlandske LottoNL Jumbo. Han var en av flere ryttere som ble kastet ut av rittet onsdag.

– Det blinket rødt ved en togovergang, men den første gruppa bare kjørte over. Min vifte var like bak, og jeg var ikke klar over at det skulle komme tog før bommen beveget seg. Da sto jeg allerede på togskinnene. Jeg regnet med at de kom til å stanse oss, men i stedet disket de oss. Det er vanskelig å få med seg alt som rytter, sa Jansen til procycling.no.

Hagen i samme gruppe

Ifølge nettstedet var Edvald Boasson Hagen i samme gruppe som Jansen, men han valgte å vente til toget hadde passert.

– Jeg var en av de få som stoppet for toget, så jeg ble ikke disket. Men jeg sto av da vi kom inn på rundene, sa rudsbygdingen til procycling.no.

Truls Korsæth hadde allerede stått av rittet før forviklingene ved bommen. Sondre Holst Enger og Sindre Lunke skal heller ikke ha kommet seg til mål.

Scheldeprijs-rittet ble vunnet av nederlandske Fabio Jakobsen. Dermed kunne Quick-Step juble for nok en seier, som var lagets 24. hittil i sesongen. Jakobsen vant foran tyske Pascal Ackermann (Bora). (NTB)

Publisert:
  1. Edvald Boasson-Hagen
  2. Sykkelritt
  3. Sykkel

Mest lest akkurat nå

  1. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

  2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

  3. Disse korona­reglene gjelder nå

  4. SV krever kontantstøtte for å hjelpe folk med strømregningen

  5. 8 myter om koronavaksinen

  6. Viking dropper sesong­kort – innfører helt ny ordning