Mourinho-krisen forverret da Tottenham ydmyket United

Manchester United slapp inn tre mål i grusom omgang på Old Trafford.

José Mourinho måtte gi tapt for Tottenham på Old Trafford.
 • Odd Inge Aas
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Manchester United-Tottenham 0–3

Med fem minutter igjen av kampen sto en resignert José Mourinho med hendene i lommen og så resignert ut i luften.

Tottenham-supporterne sang at han kom til å få sparken i morgen, mens spillerne slikket sårene etter at Lucas Moura på egen hånd hadde scoret gjestenes tredje for kvelden.

Da kampen var over, gikk portugiseren til spillerne sine og tok hver og en av dem i hånden. Den første som fikk en klem var Luke Shaw, venstrebacken som er en av spillerne Mourinho har kritisert mest offentlig.

På vei i garderoben stoppet Mourinho opp foran de mest trofaste supporterne, applauderte dem lenge og plukket opp et skjerf fra gresset.

Spekulasjonene tok til med en gang: Var dette Mourinhos farvel med Old Trafford?

– Ingen enhet uten manageren

I intervjuet som ble vist på TV 2 etter kampen så det ikke sånn ut. Der skrøt han uhemmet av supporterne for måten de hadde støttet laget gjennom kampen.

Han sa også at laget fremstår som en forent enhet.

– Vi jobbet veldig bra gjennom uken, vi forberedte kampen veldig bra, spilte veldig bra og spillerne hadde en fantastisk holdning. Til pause burde det vært to mål i forskjell, minimum. Så var det noe som forandret kampen noe, så var resultatet 2–0. Laget var fortsatt i kampen. Jeg tror alle følte at ett mål kunne endre retningen i kampen. Tottenham følte det, vi følte det. Så kom det tredje målet og drepte kampen, sa manageren.

– Så du nok her i kveld til at dere går i riktig retning, eller har dere virkelige problemer nå?

– Markedet er stengt og er ikke åpent for 1. januar. Jeg sier ikke ett ord mer om det. Jeg sier bare at om noen så kampen, så vet de at laget er forent (brukte ordet «united»). Laget kjemper ikke slik om det ikke er forent. Det er på tide å stoppe løgnene som blir skrevet, hvis ikke så tror ikke folk lenger på det de leser.

– Er laget også forent med manageren?

– Det er ingen enhet uten manageren, svarte Mourinho.

Det har stormet rundt portugiseren den siste uken. Mandag kveld ble krisen ytterligere forverret, og parallellene til Mourinhos siste sesong i Chelsea ble nok en gang trukket frem.

Også den gang raknet det fullstendig hver gang Mourinhos lag kom under.

Manchester United står allerede med to tap etter tre ligarunder. Dermed er England mestvinnende lag allerede seks poeng bak de hvite fra London, samt Liverpool og Chelsea.

Les også

Har Mourinho mistet det? Dette taler for, og dette taler imot.

Tre magiske Tottenham-minutter

Mye har vært sagt og skrevet om situasjonen på Old Trafford siden United tapte for Brighton forrige helg. Presset blir stadig større på «The Special One», som altså måtte tåle at sangen om hans avgang runget på hans egen hjemmebane.

Kampen ble avgjort i løpet av tre minutter tidlig i den andre omgangen.

Fem minutter etter sidebyttet scoret Harry Kane med en glitrende heading etter et hjørnespark. Like etter hentet Spurs-keeper Hugo Lloris frem en glitrende redning da Romelu Lukaku skjøt fra god posisjon.

I stedet for 1–1 ordnet Lucas Moura 2-0-ledelse til gjestene i neste angrep, da han utnyttet en fryktelig svak forsvarslinje hos hjemmelaget.

Mourinho valgte å starte med midtbanespiller Ander Herrera som en av tre midtstoppere, og det var spanjolen som ikke hang med da resten av kollegene prøvde å sette Spurs-spillerne i offside.

God førsteomgang av United

Mourinho fikk den responsen han håpet på i den første omgang.

Fred kunne scoret nesten allerede i åpningsminuttet, mens Lukaku fikk en enorm mulighet etter et forferdelig svakt tilbakespill fra Danny Rose. Belgieren satte imidlertid ballen utenfor det åpne målet.

United var det beste laget før pause, og både Paul Pogba, Nemanja Matic og Lukaku kunne scoret.

Tottenham ble imidlertid snytt for et straffespark da Lucas Moura ble lagt i bakken av Phil Jones.

Lucas Moura jubler etter at han har sendt Tottenham opp i tomålsledelse på Old Trafford.
Les også

Premier League-kjenner: – Mourinho skaper uendelige blodige slag

Bare nesten for United

Da Kane sendte Tottenham i ledelsen hadde allerede Pogba svidd en mulighet for hjemmelaget og Moura vært nær for gjestene.

Jesse Lingard burde scoret alene med keeper på stillingen 0–2, mens både Dele Alli og Harry Kane holdt på å øke til 3–0 halvveis i den andre omgangen.

Førstnevnte etter et forferdelig tilbakespill fra Victor Lindelöf, mens svensken var utspilt da Kane styrte et hjørnespark like utenfor med hodet.

Lingard sendte av gårde et skudd som landet oppå Tottenham-målet 11 minutter før full tid.

United fikk aldri reduseringen de håpet på. I stedet var det Moura som økte med sitt andre for kvelden, og dermed ser det bekmørkt ut for Mourinho og United.

Publisert:
 1. Premier League
 2. Manchester United
 3. José Mourinho
 4. Tottenham Hotspur FC

Premier League

SVUTMP
1Liverpool85302261618
2Manchester City85211531217
3Chelsea75111531216
4Manchester United8431157815
5Brighton & Hove Albion843185315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Disse ble drept på Kongsberg

 2. Viking slo Bryne i dramatisk skjebnekamp

 3. 20-åring fra Stord omkom i trafikkulykke i Spania

 4. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 5. – Vi kan ikke kjøpe oss mening med livet

 6. Bråstoppet å pakke hockeybagen da han ble millionær