Svenskene håper Norge taper: – Heia Italia!

Ingen lykkeønskninger fra «söta bror».

Martin Ødegaard og Norge tok en solid 2-0-seier mot Malta på Ullevaal. Tirsdag venter betydelig tøffere motstand i Roma.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Tirsdag avgjøres Norges videre EM-skjebne. Kvalifiserer Per-Mathias Høgmos menn seg direkte eller blir det play-off?

Kroatia, som per nå ligger to poeng bak Norge, møter tabelljumbo Malta i siste kamp. Det er rimelig sannsynlig at kroatene vinner den kampen. Dermed må mest sannsynlig Norge vinne mot Italia – i Roma – for å kvalifisere seg direkte for EM i Frankrike neste år.

Mens vi i Norge krysser fingrene og håper på et lite mirakel på bortebane i Italia, er forhåpningene helt motsatt hos våre naboer i øst.

Saken fortsetter under pollen:

Zlatan bommet på straffe, men supersvensken scoret likevel mot Liechtenstein da Sverige sikret play-off-plassen i gruppe G.

Sverige har sikret seg play-off, og selv om det fortsatt er en teoretisk mulighet for at Zlatan Ibrahimovic & Co går direkte til EM, er svenskene naturligvis spente på hvilke lag som havner på tredjeplass (som gir play-off) i de andre EM-kvalifiseringsgruppene. Både Expressen og Aftonbladet presenterer mandag hvilke landslag svenskene bør heie på i den siste runden av EM-kvalifiseringen. – I Sverige håper vi at Italia slår Norge ettersom nordmennene på papiret er en svakere motstander enn Kroatia, skriver Expressen — og går gjennom nøkkelkampene i gruppe H på følgende måte:

– Italia - Norge (Heia Italia) og Malta - Kroatia (Heia Kroatia).

Mye av grunnen til at svenskene krysser fingrene for at Norge havner i play-off er også at det øker sjansene for at Sverige blir seedet. Erik Hamréns mannskap er ranket foran Norge på den siste UEFA-rankingen (UEFA-koeffisienten). Les mer om dette her.

Aftonbladet presenterer på sin side ett drømme- og ett marerittscenario.

Mareritt: Norge vinner. Drøm: Norge taper.

– Kroatia tar tre poeng mot Malta, men det spiller ingen rolle siden Norge tar en sterk seier borte mot Italia. Nordmennene går til EM – og Kroatia må spille play-off, skriver avisen i sin vurdering av verst tenkelig scenario for gruppe H.

Drømmescenarioet uttarter seg slik:

SKJEBNEKAMP MOT ITALIA: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og Norge må trolig vinne mot Italia for å kvalifisere seg direkte til EM i Frankrike.

– Kroatia slår Malta uten problemer. Dessverre for Norge, så taper de mot Italia, noe som betyr at nordmennene må spille play-off, skriver Aftonbladet.Sportsjefen i den samme avisen sa forrige uke til Bergens Tidende at Norge vil være en drømmemotstander i play-off.

Zlatan håper på annen motstand enn Norge

— Det handler en hel del om det mentale, og mot lillebror Norge har Sverige et psykologisk overtak når det gjelder fotball, sa Pontus Carlgren.

Hamburg-spilleren Albin Ekdal, som har vært sentral på Sveriges midtbane hele EM-kvalifiseringen, fortalte etter kampen mot Liechtenstein at han gjerne møter Norge i play-off-kampen.

– Jeg synes de har et dårligere lag enn Danmark, sa Ekdal.

Svenskenes store stjerne, Zlatan Ibrahimovic er imidlertid av en annen oppfatning.

– Jeg vil møte en nasjon jeg ikke har spilt mot tidligere, skriver han i sin app Zlatan Unplugged.

Publisert: