Nadal enkelt til finale i Australian Open

Greske Stafanos Tsitsipas var ikke noe hinder for spanske Rafael Nadal på vei til finalen i Australian Open. Spanjolen vant i tre strake sett.

Rafael Nadal levnet ingen tvil mot overraskelsen greske Stefanos Tsitsipas i torsdagens semifinale i Australian Open.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Annenseedede Nadal vant enkelt 6-2, 6-4 og avsluttet med å vinne det tredje settet med 6-0. Det er femte gang at spanjolen er klar for finale i Australian Open.

Søndag møter Nadal vinneren av oppgjøret Novak Djokovic og Lucas Pouille.

20 år gamle Tsitsipas har på sin vei til semifinalen slått ut blant andre regjerende mester Roger Federer.

Mot Nadal var han mer eller mindre sjanseløs. Spanjolen gjorde ingen feil, og det ble en brutal leksjon tennis den unge grekeren fikk av veteranen Nadal.

Nadal leverte opp mott sitt aller beste. Ikke minst hans serve imponerte Eurosports kommentatorer.

– Kan du spille noe bedre enn dette, lurte arrangørenes intervjuer John McEnroe på etter kampen.

– Forhåpentligvis. Jeg vet ikke helt, men det har var en flott kamp og det har vært en bra turnering så langt, sa Nadal.

– Det føles virkelig bra nå. Å starte sesongen hvor jeg ikke kunne spille de vanlige oppkjøringsturneringene i forkant var tøft, sa spanjolen som blant annet før jul trente med Casper Ruud på sitt tennisakademi på Mallorca.

I likhet med det norske tennishåpet er også grekeren 20 år og representerer den nye generasjonen spillere. Det skilte over 12 år mellom de to semifinaleduellantene.

– De trenger ingen beskjed fra meg. De er gode og det en utfordring for meg å spille mot dem. Stefanos har alt som skal til for å bli en Grand Slam-vinneren en gang. Han er god fra grunnlinjen og flink til å komme fram på banen, sa 32 år gamle Nadal.

Publisert: