Sagosen og Norge tapte stjerneduellen: - Det ble en tung kveld

Sander Sagosen og de norske håndballgutta startet EM-oppkjøringen med 19-24-nederlag mot Mikkel Hansens Danmark torsdag.

Sander Sagosen og Norges landslag fikk seg en på trynet av Danmark (her ved Henrik Mølgård) i torsdagens kamp i Brøndby. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

  • Steffen Stenersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

For Sagosen var det hans første kamp mot klubbkompis Mikkel Hansen etter overgangen til Paris Saint-Germain i sommer.

– Det ble en tung kveld. Vi slåss med dem bakover, men fremover er vi ikke på nivå. Da blir det for lette skudd, og da har de en keeper som er for god, sier Sander Sagosen til TV 2.

Det var en fartsfylt start der lagene fulgte hverandre til 6-6 etter vel et kvarter. Norges keeper Torbjørn Bergerud hadde allerede da seks redninger.

Kent Robin Tønnesen feide inn to mål med venstreslegga. Åpningen var preget av feil og bomskudd (flest norske) og full fart.

Inn mot pause dro Danmark fra til 12-9. Ikke minst takket være strålende keeperspill av Niklas Landin. Det fortsatte etter pause og tok etter hvert mye av motet fra de norske spillerne.

– Landin står en fantastisk kamp, sier Norges keeper Torbjørn Bergerud.

Les også

Røper Northugs ekstreme regime: – Petter trener hardest av alle

Nedtur

Danskene vant både målvaktduellen og kampen klart.

– Bakover er det fint, men fremover er det mye å jobbe med. Vi ønsker å spille litt annerledes enn vi gjør i dag, sier landslagssjef Christian Berge.

– Jeg husker ikke sist vi scoret 19. Landin står veldig bra, men det var ikke bare gode skudd fra oss. Vi tar sjansene litt for tidlig, sier Berge.

Danmark ble OL-mester i Rio de Janeiro, men rotet seg helt vekk i EM. Der ble det sensasjonelt tap for Ungarn allerede i åttedelsfinalen.

EM går i Kroatia i januar med Norge som en het medaljekandidat etter VM-sølvet sist vinter og fjerdeplassen i europamesterskapet året før.

Veteranen Bjarte Myrhol har meldt forfall til kampene denne uka. Han sliter med skade.

Myrhol er en meget viktig toveisspiller for Norge.

Lett

Frankrike utklasset Polen 29-15 i åpningskampen av Golden League-turneringen i Danmark.

Turneringen fortsetter for Norges del mot VM-tittelforsvarer Frankrike lørdag. Det blir det femte møtet mellom lagene på bare ti måneder. Frankrike har vunnet tre av fire i den perioden.

– Vi skal hjem og få oss litt mat, så skal vi se litt video av denne kampen. Sånn er håndballen, man får noen trøkker. Vi tror vi kan slå Frankrike, sier Sagosen.

Det ble norsk seier i EM-kvalifiseringen i Oslo i sommer.

Søndag venter polsk motstand på de norske gutta. Polen bygger opp et nytt lag og blir slaktofferet i Golden League.

Publisert:
  1. Sander Sagosen
  2. Norge

Mest lest akkurat nå

  1. 32 nye personer smittet på Nord-Jæren

  2. Berit Elise Pedersen var på ferie i Italia og lurte på hva hun skulle bruke livet til. Så reiste hun hjem, sa opp jobben og startet egen bedrift

  3. Stor oversikt: Her ble folk i Stavanger og Sandnes korona­smittet i april

  4. – Det er godt å vite at klubben er i trygge hender

  5. 101 smittetilfeller knyttes til russefeiringen

  6. Boblende start på ute­livet: – Helt fan­tastisk!