RBK-legende var bekymret for spilletiden

Edvard Tagseth sier til Adresseavisen at han har blitt mer og mer sikker på hva som er hans beste rolle.

Frostingen er forventet å få fornyet tillitt mot Kristiansund.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

LERKENDAL: Etter tolv seriekamper har navnet Edvard Tagseth kun vært i startoppstillingen fire ganger.

20-åringen har lenge fått beskjed om at han skal bli satset på i Rosenborg. At spilletiden betyr mye for utviklingen er det liten tvil om.

– Selv om du skal gjøre jobben på treningsfeltet, så må du ha kamper for å utvikle deg, sier Tagseth.

Peker oppover

Av Rosenborg-legende Bent Skammelsrud får midtbanespilleren ros for prestasjonene i årets sesong.

– Det har vært stigning i prestasjonene hans. Han var litt uheldig i fjor høst, da var han innblandet i flere uheldige situasjoner. Pila peker veldig oppover, sier Skammelsrud til Adresseavisen.

Den tidligere Liverpool-spilleren mener selv at forrige kamp mot Odd var hans beste i årets sesong og beskriver den som «veldig bra».

– Prestasjonene ellers har vært opp og ned, men jeg er greit fornøyd.

Les også

Tettey som stopper – slik forklarer Hareide endringen

– Bekymret

Skammelsrud sier han var bekymret for spilletiden til Tagseth innledningsvis i sesongen. Av 1 080 mulige minutter har han i år spilt 356.

– Til å begynne med ble han ikke nok satset på. Jeg var bekymret for spilletiden hans. Men skadene på midtbanen har gjort at det ser annerledes ut nå. I starten av sesongen så det ikke ut som de skulle satse på ham.

Samtidig legger 55-åringen til at den unge midtbanespilleren bør prioriteres over de eldre alternativene, så lenge de ikke er bedre enn Tagseth.

Klubblegende Bent Skammelsrud følger Rosenborg tett og mener de kan tjene penger på en spiller som Tagseth.

– Man kan ikke diskvalifisere enn 36-åring hvis han er god nok, men det vil være en fordel å satse på de yngre. Han er fremtiden, slår han fast og legger ved et annet aspekt:

– En 36-åring har ingen salgsverdi, mens Tagseth derimot er en spiller man kan tjene en penger på. For Rosenborg er det økonomisk viktig å kunne tjene penger på spillersalg.

– Har vært usikker

I fjorårets sesong fikk frostingen elleve kamper fra start og ble byttet inn i femten. Da spilte Tagseth flere kamper som den dype på midten, men har i år funnet ut han trives best som indreløper.

– Jeg begynner å bli mer og mer sikker på at indreløper er min beste rolle. Jeg har vært litt usikker på akkurat det, men jeg tror det er indreløperen som er min beste.

Edvard Tagseth fokuserer på å utvikle det offensive spillet sitt.

Skammelsrud er enig med Tagseth i at han passer best som indreløper.

– Hvis skal sammenligne han med noen så er det Fredrik Winsnes. Han har ferdighetene til å bli en meget god indreløper. Han må kanskje blir litt tøffere i duellene, sier klubblegenden.

Offensivt fokus

Uten å ha snakket sammen er Skammelsrud og Tagseth også helt enige i en annen ting. At Tagseths fokus må ligge på det offensive.

– Jeg jobber mest med det offensive. Rettvende meg og se framover, se litt lengre, ikke bare spille til nærmeste og enkleste. Jeg må tørre litt mer offensivt, komme til flere sjanser og få mer mål og assists, sier RBK-spilleren.

– Han er en mellomting mellom sentral og indreløper, og er ingen Zachariassen. Likevel bør man som indreløper bidra med scoringer og målgivende, mener Skammelsrud.

Publisert: