Tilbake i Norge etter arrestasjon i Qatar

Publisert: Publisert:

NRK-journalistene Halvor Ekeland (32) og Lokman Ghorbani (45) er tilbake i Norge igjen etter at de ble arrestert og fengslet i Qatar. Det skjedde i Doha søndag kveld, før de to skulle reise hjem til Norge. De slapp ut tirsdag og kom onsdag morgen tilbake til Norge.

Ekeland opplyser at de to reiste rundt i Qatar for «å se det vi mener er viktig å se», blant annet hvordan stadionene til neste års VM ser ut og hvordan gjestearbeiderne blir behandlet.

Journalistene sier de ble pågrepet like etter å ha intervjuet sjefen for fotball-VM i 2022. Ekeland fortalte om en «tøff tone fra politiets side» på en pressekonferanse i regi av NRK.

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen går også hardt ut mot myndighetene i Qatar. Han mener arrestasjonen er et angrep på NRKs oppdrag og på frie medier.

Myndighetene har forklart at journalistene skal ha tatt seg inn på ulovlig område for å filme. Den norske ambassaden og NRK skal ha blitt oppdatert om situasjonen underveis, opplyses det.

De tilbrakte 32 timer i politiets varetekt og ble fratatt utstyr, som kamerautstyr og mobiltelefoner. Aftenposten får opplyst fra en kilde i Qatar at NRK kommer til å få tilbake alt utstyret i løpet av to dager. Men først skal alt innhold slettes.

Les også kommentar: Journalister arresteres i Qatar, og tennisstjerne forsvinner i Kina. Velkommen til idrettsåret 2022.

Les også

  1. Qatar: NRK tok seg ulovlig inn på privat område

Publisert:
  1. Oppsummert-type

Mest lest akkurat nå

  1. Når det blir farlig å gå på jobb

  2. Mann tatt for ruskjøring med barn i bilen

  3. David Brekalo: – Jeg gjorde en feil og vil beklage til alle

  4. Mange prøver seg, men få klarer å synge julen inn like godt

  5. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

  6. Titusenvis uten strøm i vinterkalde Skottland og Nord-England