RBK avlyser gullfest i Molde: Spillerne går rett i bussen etter kamp

Rosenborg får uansett ikke gullmedaljene i helgen.

Rosenborg-supporterne har ingen problem med å fylle opp bortetribunen på Aker stadion. Her er fra kampen i 2014
 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Da Rosenborg tok seriegull på suverent vis i 2009, ble gullet sikret på Aker Stadion i Molde. Nå er det gode muligheter for at det samme vil gjenta seg på lørdag. Alt de trenger er ett poeng, så er gullet svart og hvitt i 2016. Dersom Rosenborg taper, kan seriegullet sikres dagen etter kampen i Molde, dersom både Brann og Odd taper poeng.

Dersom det blir full pott for ett av lagene, blir serien tidligst avgjort hjemme på Lerkendal 2. oktober.

Tradisjonelt sett har Kjernen og Trøndelag reist i stort antall ned til Molde, og i år er ikke et unntak. Kjernen har satt opp seks busser, og i tillegg er det mange trøndere som kommer i egen bil.

LES OGSÅ:

Les også

Bruttern: - Hvis vi roter bort dette, får jeg nok sparken

Ikke medaljeutdeling

Men selv om Rosenborg kan sikre seg gullet i erkerivalens by, blir gullmedaljene ikke med NFFs representanter til Molde.

— Gullmedaljene vil bli delt ut under siste hjemmekamp til seriemesteren, sier kommunikasjonsrådgiver Christer Madsen i NFF til Adresseavisen.

Dette er scener fra seriegullet i 2009. Da kunne Kjernen og resten av trønderne feire gullet i Molde.

Men en form for feiring dersom Rosenborg tar poeng i Molde, er det nok stor sannsynlighet for at vil skje. Men leder i Kjernen, Espen Viken, vil ikke avsløre hva.— Det får vi se på. Vi har aldri annonsert slike ting, og vi kommer nok ikke til å begynne nå. Litt av sjarmen med feiring er at det ikke blir annonsert, sier Viken til Adresseavisen.

LES OGSÅ:

Les også

Se høydepunktene fra Rosenborg-Start

— Smaker nok ekstra godt

Forholdet mellom Molde-supporterne og Rosenborg-supporterne har de siste årene vært svært anstrengt. Tanken på at Rosenborg kanskje sikrer gullet på Aker stadion vil nok være tungt for mange moldensere.

— De har ikke hatt den uttellingen de har vært ute etter i år. Da blir det vel ikke så voldsomt morsomt å få en gullfeiring på egen hjemmebane, men det må de tåle. Molde og Rosenborg har hatt veldig mange tette oppgjør, og Molde har yppet seg med mange gode prestasjoner i perioder. Så det her smaker nok ekstra godt for veldig mange, sier Viken.

LES OGSÅ:

Les også

Rosenborg-børsen: Her er dommen over debuten til Erlend (19)

Kjernen reiser ned tidlig på lørdag, og skal være på pub i Molde før kampen. Etter kampslutt vil det bli retur til Trøndelag.

— Vi er ute etter å ha en trivelig feiring. Hver fotballkamp er en mulig «höjadere», og denne fotballkampen har mange elementer i seg, så dette blir en spennende kamp på mange måter, sier Viken.

Rosenborg-spillerne reiser nedover til Molde fredag. Selv om gullet blir sikret, blir det ingen offisiell markering fra klubben sin side. Laget skal nemlig kjøre buss tilbake til Trøndelag.

— Vi har ikke noe regime som sier at spillerne må rett i seng, men det er jo en lang busstur. Det er alltid flott å feire gullet på hjemmebane, men det er fantastisk om og når vi tar gull, så får det heller bli det det blir, sier Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg Ballklub.

Tove Moe Dyrhaug og RBK må feire det eventuelle gullet med 4-5 timer i buss.

LES OGSÅ:

Les også

Ropene fra tribunen fikk Rosenborg til å endre straffeskytter

Håper å unngå gullfest

Situasjonen for supporterne som vanligvis kler seg i blått er ikke fullt så lystig. Leder i Tornekrattet, Svein Erik Jenset, husker nok da Rosenborg tok seriegull i 2009, og vil nok helst unngå en slik situasjon igjen.

— Vi har overlevd det før, og vi overlever det sikkert om det skulle skje igjen, men det er selvfølgelig langt fra ønskelig å se at erkerivalen feirer noe som helst hjemme i egen stue, sier han til Adresseavisen.

LES OGSÅ:

Les også

Slik hyller RBK-profilene Nils Arne Eggen

Han innrømmer at kampene mot Rosenborg er spesielle, og håper at Molde vil bli en festbrems for trønderne.

— Som alltid når det gjelder Moldes kamper så håper jeg at laget ikke bare vinner, men også spiller bra fotball. Så er det alltid noen kamper som betyr litt ekstra, og kampen nå til helga er absolutt en slik kamp - så ja; jeg håper virkelig at Molde kan utsette gullfeiringa til Rosenborg. Hvordan det går med andre lag bryr jeg meg egentlig ikke så mye om; vi går for seier, og så får det gå som det går, sier han til Adresseavisen.

Han regner med at kampen vil bli fartsfylt og spennende, og tror på kok på tribunen fra begge lags supportere.

Les også

 1. Topp mot bunn: Norske fotballrekorder står for fall

 2. Hamrén tilbake på Lerkendal: - Det er fantastisk for oss å lære av ham

 3. Slik skal Rosenborg løfte seg til mesterliga-nivå

 4. Derfor løp Bakenga rett til RBK-fansen

 5. Rosenborg-treneren ble gratulert med gullet. Slik reagerte han

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Rosenborg BK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

 2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

 3. SV krever kontantstøtte for å hjelpe folk med strømregningen

 4. Disse korona­reglene gjelder nå

 5. 8 myter om koronavaksinen

 6. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen