Johaug om gjensynet med Kalla: – Nesten helt sykt

Den norske skistjernen trener med sin svenske rival. Det sier noe om vinnerinstinktet til begge to, mener NRK-ekspert.

Therese Johaug og Charlotte Kalla syntes det var koselig å se hverandre igjen. I vinter barker de sammen til beintøffe dueller i sporet.
 • Nicholas Bergh
  Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Therese Johaug (29) har et brennende ønske om å krone comebacksesongen med VM-gull i vinter. Det kanskje største hinderet er svenske Charlotte Kalla (30).

Men da de møttes igjen på Sognefjellet denne uken, var det ikke to konkurrenter som skulte på hverandre. De var først og fremst to venninner som hadde savnet hverandre.

– Jeg har ikke sett henne på to år, og det er nesten helt sykt, sier Johaug til Expressen.

Overfor Dagens Nyheter beskriver Kalla gjensynet som «trivelig» og fullspekket med «veldig mye glede». Hun beskriver dessuten Johaugs form som «fryktelig bra» og roser Johaugs innsats i Fornebuløpet.

 • Langrennsløper Andrew Musgrave observerte økten til Johaug og Kalla og ble imponert. Les mer her: – De er maskiner.

– De oppsøker sin verste konkurrent

Nå som Marit Bjørgen har lagt opp, er Kalla og Johaug de to fremste kandidatene til å ta over tronen.

Likevel trener de gjerne sammen. Det sier noe om personlighetene til de to langrennsstjernene, mener NRK-ekspert Fredrik Aukland.

– Det viser litt av vinnerinstinktet de har. De oppsøker sin verste konkurrent for å bli bedre. Det er en ekstremt god egenskap, sier Aukland til Aftenposten.

NRK-ekspert Fredrik Aukland tror Therese Johaug og Charlotte Kalla har godt av å trene med hverandre.

Fredrik Aukland har tidligere vært trener for nettopp Johaug og Dario Cologna. Han vet med andre ord godt hva som kreves av en langrennsløper i verdensklasse. Og fellestreningene til Kalla og Johaug tror han er gunstige – for alle parter.

– De får bade trent på et høyt nivå og matchet hverandre, pluss at de får lært av hverandres teknikk. Jeg tror de har svært god effekt av dette.

Spår tøffe dueller

Kanskje får Kalla og Johaug også innblikk i det nok mange langrennsfans lurer på: Hvordan er styrkeforholdet mellom dem?

Therese Johaug var verdens klart beste langrennsløper i 2015/16-sesongen. Så kom den positive dopingprøven. I Johaugs fravær har Kalla vunnet to VM-sølv og én VM-bronse, samt ett OL-gull og tre OL-sølv.

– Jeg ser frem til noen «fighter» med Charlotte til vinteren. Hun kommer til å bli tøff å slå, sier Johaug til Expressen.

Her trekker Therese Johaug på Charlotte Kalla under en treningsøkt på Sognefjellet. Til venstre er den britiske langrennsløperen Andrew Musgrave.

Fredrik Aukland understreker at det er vanskelig å spå hvem som blir best i den kommende sesongen. Han reflekterer imidlertid slik rundt spørsmålet:

– Charlotte Kalla løftet seg et hakk i fjor utholdenhetsmessig. Hun slo tilbake og nådde et veldig høyt nivå. Så har man all den store usikkerheten rundt Johaug, siden hun ikke har gått renn på lenge. Treningsrapportene vi har mottatt om Johaug, viser ekstremt gode resultater.

Det er imidlertid mange måneder med trening igjen. Verdenscupsesongen i starter 24. november, tradisjonen tro i Kuusamo, Finland.

Publisert:
 1. Charlotte Kalla
 2. Therese Johaug
 3. Langrenn

Mest lest akkurat nå

 1. Her er Pøbel sitt svar på Haaland-kommentar

 2. Bilbrann nær butikk i Hillevåg

 3. De var et av Norges største rockeband. Så raknet det

 4. Du skal lete lenge etter en bedre grillopplevelse enn den du får her

 5. Navnet frigitt etter dødsulykke på Sørlandet

 6. Hvis samboeren vil ha fred, foreslår hun gjerne at Kenneth skal ta en tur i garasjen