«Jeg løp og smilte under intervallene. Det er ikke så vanlig»

Solveig Gulbrandsen ble friskmeldt i tide og er klar for VM – nesten 17 år etter landslagsdebuten.

Sommerens VM betød mye da Solveig Gulbrandsen bestemte seg for å gjøre landslagscomeback. - Det gir en ekstra trigger å ha noe bestemt å jobbe mot, sier veteranen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ULLEVAAL STADION (Aftenposten): Det var mange smil å se på Ullevaal stadion onsdag, da den norske troppen til Canada-VM ble presentert.

En av dem det var knyttet spenning til i forkant var Solveig Gulbrandsen. 34-åringen gjorde comeback for å få med seg et nytt mesterskap, men en meniskskade rundt påsketider har skapt problemer.

— Jeg har vært ganske usikker, og det er ikke før den siste uken at det har løsnet. For to uker siden var jeg usikker, sier Kolbotn-spilleren til Aftenposten.

Lettelsen var imidlertid stor da hun skjønte at det kom til å gå riktig vei.

— Jeg løp og smilte under intervalltreningen. Det er ikke så vanlig for meg. Da kjente jeg at dette kan faktisk gå, og det var en lettelse. Vi får se hvor mange kamper jeg tåler å stå i 90 minutter, men det er jo mange andre måter å bidra på og, sier spilleren som har ikke mindre enn 178 kamper med flagget på brystet.

Usikker på totalbelastningen

Even Pellerud samler sine spillere til precamp førstkommende mandag. Det norske laget får en oppladning som er en uke lenger enn flere av konkurrentene.

Nå skal Gulbrandsen sammen med det medisinske apparatet finne ut hvilken treningsbelastning som er den rette for henne.

— Det jeg er mest usikker på er hvor mye jeg tåler totalt sett. Hvor mange fotballøkter tåler jeg i tillegg til det å få opp den fysiske formen, sier Gulbrandsen.

I comeback-kampen mot Vålerenga kjente hun at den fysiske formen ikke er på topp, men at hun fortsatt er venn med ballen. Å få kondisjonen på plass tror hun skal gå bra.

— Jeg vet at jeg har jobbet godt gjennom hele året, og det er jo bare de siste fem-seks ukene at jeg har trent alternativt.

Kvaliteter ingen andre har

Landslagstrener Pellerud er på sin side naturligvis veldig glad for å ha med seg veteranen i troppen.

Han kaller OL-mesteren fra 2000 for «en fantastisk spiller og en veldig sterk leder».

— Når Solveig er i form kan hun fremdeles dominere kamper uansett om hun spiller hele eller halve kamper. Får hun bare noen minutter så tror jeg hun kan bidra for oss, sier Pellerud.

Kaptein Trine Rønning (32) er en av de mest rutinerte i stallen. Hun setter veldig pris på å kunne spille også på Gulbrandsens lange erfaring.

— Det er viktig å ha med seg etablerte spillere i et sånt mesterskap. Hun har også kvaliteter som ingen andre har. Når hun er i riktig posisjon er hun alltid nest- eller tredje sist på ballen i angrep som avsluttes, sier Rønning om midtbanespilleren.

Gulbrandsen mener selv at hun passer best som indreløper. Pellerud har i år spilt mye 4-2-3-1. Han vil ha både den og 4-3-3/4-5-1-formasjonen tilgjengelig i VM.

— Jeg har spilt på mange plasser og i mange formasjoner på landslaget. Det viktigste er egentlig at det blir bra for laget, sier Guldbrandsen.

Publisert: