Dødballtrekk og kunstmål ga Chelsea luke

Serielederne imponerte ikke hjemme mot Newcastle, men skaffet seg et forsprang i toppen da Manchester City spilte uavgjort.

Chelsea feirer etter Diego Costas 2-0-scoring.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Etter å ha vunnet ni av ni hjemmekamper så langt, var Chelsea selvsagt gedigne favoritter hjemme mot Newcastle lørdag. Det endte da også i seier nummer ti på rad. Men den satt langt inne. For det var lenge gjestene som var det beste laget, og kun et fiffig cornertrekk sørget for at det endte i 1-0-seieren.

Avgjørelsen kom tre minutter før pause. En lang ball endte i hjørnespark for Chelsea. Men der de fleste vanligvis venter til alle de hodesterke spillerne er på plass i feltet, tok Eden Hazard det lynkjapt. Belgieren slo til Branislav Ivanovic, som med et godt løp hadde skaffet seg massevis av rom. Backen trillet videre til Oscar, som stod helt alene i feltet. Brasilianeren hadde dermed få problemer med å sette ballen i mål via foten til keeper Tim Krul.

Fram til da hadde Newcastle skapt de største mulighetene i oppgjøret. En frisk Remy Cabella fortvilte da et godt forsøk fra ham endret retning i en forsvarer og gikk like utenfor. Samme mann testet også Chelsea-keeper Peter Cech med en god avslutning litt senere i omgangen, før Moussa Sisskoho kom svært nær da han traff stolpen etter 37 minutters spill.

Drømmemål

Men etter ledermålet og 15 minutter med hvile hevet London-gjestene seg et par hakk. 2-0-scoringen var da også av den typen mål man bare må applaudere. Hazard vippet ballen gjennom til Oscar, som med en utsøkt hælflikk sendte ballen tilbake til Diego Costa. Newcastle-forsvaret var utspilt, og etter et par ballberøringen sendte angriperen ballen kontrollert lavt i mål.

Det var langt på vei spikeren i kista for Newcastle. For selv om Peter Cech måtte i aksjon et par ganger til ,virket det aldri som annet enn en drøm for bortesupporterne at dette nå skulle ende i annet enn hjemmeseier. Og det gjorde det da heller ikke. Etter en middels dag på jobben kunne Chelsea juble for tre poeng. Med litt flaks og marginer kunne Costa sørget for enda større sifre enn 2-0, men det ville seg ikke helt for Premier League-toppscoreren mot slutten av oppgjøret.

For sjette gang denne sesongen vant Chelsea med sifrene 2-0 hjemme. I ni av de ti kampene har laget vunnet med to mål eller mer. En særdeles imponerende statistikk.

Rotet vekk seieren

Samtidig kunne Chelsea glede seg over at de fikk en liten luke i toppen. For Manchester City, som stod helt like med José Mourinhos mannskap, spilte 1-1 borte mot Everton. Det så lyst ut for de regjerende mesterne da Fernandinho stanget laget i ledelsen et kvarter før slutt. Men kun fire minutter senere feilberegnet keeper Joe Hart på et frispark. Steven Naismith kom på ballen før ham, og headet dermed inn utligningen.

1-1 stod seg kampen ut, slik at City nå er to poeng unna toppen. Et lite lyspunkt var det likevel for laget da Sergio Agüero kom inn som innbytter. Storscoreren gikk glipp av kampene i det tette juleprogrammet som følge av en skade.

I de øvrige kampene tok Burnley tre viktige poeng hjemme mot bunnkollega QPR etter å ha vunnet 2-1. Tony Pulis fikk en drømmestart som West Bromwich-manager da Hull ble slått 1-0, samme sifre som Leicester slo Aston Villa med. Swansea og West Ham, som begge har vært gode så langt denne sesongen, delte poengene med 1-1.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk