Petter Northug spurtet til suveren seier i Sandnes

Petter Northug var suveren på oppløpssiden, men ønsket heller etter fredagens øvelse å snakke med pressen.

Publisert: Publisert:

Petter Northug var helt suveren i spurten og vant fellesstarten som han ville, men han ønsket ikke å stille opp for pressen etter sin seier. Foto: Fredrik Refvem

  • Svein Hagen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Han ruslet opp bakkene på Lysebotn opp torsdag, freda kveld var han tilbake i storslag og satte alle konkurrentene til side på oppløpet. Og i det hele tatt virket han til være i strålende humør. Men til den ventende pressen kom han ikke, nok en gang tok han bakveien vekk fra rampelyset.

KONGEN: Populære Petter Northug hilste på publikum i Sandnes. Foto: Fredrik Refvem

Men til stevnets speaker ga han noen kjappe kommentarer etter løpet, og han sa blant annet at det var på sykkelturen med Alexander Kristoff tidligere på dagen han hadde lagt opp taktikken til kveldens fellesstart. Han benyttet også anledningen til å rose det fantastiske publikumet som danner rammen rundt Blinkfestivalen.

Les også

Aldri tapt en spurt: Ingen holdt følge med Barbro Kvåle

Var helt utilnærmelig

Han var hele tiden våken på de siste rundene og det hele ble nærmest lagt i hendene på Northug da han kom inn på oppløpet helt oppe på andreplass. Innover mot mål var han helt utilnærmelig, til en gedigen applaus fra de mange tusen tilskuerne som kranset løypene.

På plassen etter Petter Northug kom Sindre Sætre Hammerlund, mens finske Martti Jyhae ble nummer tre. Fjorårets sprintvinner Sondre Turvoll Fossli endte som nummer fire.

En som virkelig også var med på å sette publikum i ekstase i Sandnes sentrum var Øystein «Pølsa» Pettersen. Denne gangen var han godt med lenge, men med stavproblemer og et fall etter et sammenstøt med en finne, resulterte i at han ikke kunne være med å kjempe i teten.

Les også

Her sykler to superstjerner

Les også

Se blinkskuddene fra styrkeprøven i Lysebotn

Les også

Northug ruslet i mål og forsvant uten å snakke med noen

Måtte ha straffetrening

— Etter det fallet var det jo tid for litt show, og mens jeg lå nede var det bare å gå i gang med noen push-ups. Måtte jo rett og slett ta litt straffetrening etter som jeg gikk på trynet, sier han.

Han legger ikke skjul på at han er snar med å finne gode muligheter til å få trene, selv om han ligger og kravler på asfalten.

— Jeg må jo gi noe tilbake til et så fantastisk publikum som vi har i Sandnes. Her er det like kjekt å gå hver enste gang, nå får jeg bare satse på å slå tilbake på sprinten i morgen, understreker en autografskrivende Øystein Pettersen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Over disse skiene skjulte han vodkaflaskene. Nå kjenner treneren seg igjen i Northugs problemer.

  2. – Du setter ikke smeller på «Benken». Da blir du kjeppjagd

  3. To nye smittetilfeller i Sola

  4. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  5. Simon ble oppringt på jobb: - Du har en død elg i hagen

  6. Motorsykkelulykke på fylkesvei 45

  1. Øystein Pettersen
  2. Petter Northug