VM-vinneren gikk på en Svendsen-smell: - Jeg var helt kaputt

Da pressekonferansen etter 15 kilometeren skulle starte var ikke Laura Dahlmeier til stede.

Laura Dahlmeier jubler seg over mål etter å ha tatt sitt tredje gull. Etterpå ble hun skikkelig dårlig, fikk trøbbel med blodtrykket og var nær en kollaps lik den Emil Hegle Svendsen opplevde sist søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

HOCHFILZEN: Laura Dahlmeier tok seg helt ut i kampen for sitt tredje gull i mesterskapet. Etter målgang fikk hun en reaksjon som ikke var så ulik det som skjedde med Emil Hegle Svendsen sist søndag etter jaktstarten.

Hun kom seg imidlertid noe raskere enn nordmannen, og dukket forsinket opp på pressekonferansen.

– Ich war sehr kaputt, svarte hun til tyske medier.

Les også

Slik forklarer landslagslegen Hegle Svendsens kollaps

Det kan oversettes med at hun var helt ferdig etter løpet.

– Etter at jeg hadde gått i mål følte jeg meg helt tom og hadde problemer med blodtrykket. Men jeg har det bra nå, forsikret hun da hun endelig dukket opp på pressekonferansen.

Les også

Treneren etter den norske fiaskoen: - Det er nitrist

Offer for varmen

Det var svært varmt i Hochfilzen og langt fra de temperaturene som skiskytterne er vant med. De norske løperne fortalte at de var «helt kokt» og «følte meg som en hummer».

Dahlmeier er overbevist om at varmen hadde sitt å si til hennes minikollaps etter målgang. Samtidig var det også hennes enorme vinnervilje som var med til å bidra til at hun gikk helt i kjelleren.

– Underveis i løpet følte jeg meg i god form. Men jeg skjønte samtidig at jeg måtte ta skikkelig hardt i etter å ha bommet en gang på den første skytingen, fortalte Dahlmeier.

Hun gikk fort og skjøt ikke flere bom. Dermed er VM-dronningen allerede kronet.

Publisert: