- Ronaldo var 99 prosent klar for United-retur. Så endret et dødsfall alt

Tidligere United-kaptein med oppsiktsvekkende påstander.

Cristiano Ronaldo var toneangivende da Manchester United vant Champions League i 2008. Ifølge tidligere lagkamerat Patrice Evra var angriperen svært nærme å signere for United igjen i 2013.
 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Ingen har scoret flere mål for Real Madrid enn Cristiano Ronaldo, og portugiseren er et ikon i den spanske hovedstaden.

Men det er ikke lenge siden Ronaldo var veldig, veldig nærme å vende tilbake til Manchester United, skal vi tro en historie tidligere United-kaptein Patrice Evra nå forteller i et stort intervju med Sunday Times.

Evra tar oss med tilbake til slutten av 2012-2013-sesongen, da han selv var et essensielt medlem av United-stallen. Det var kun uker til fotballverdenen ville få sjokknyheten om at dette var Sir Alex Fergusons siste sesong som manager.

Patrice Evra spiller nå for Juventus, men backen snakker varmt om Manchester United i nytt intervju.

Evra gjengir en samtale med Ferguson:— Jeg husker vi snakket to uker før (Ferguson trakk seg, journ. anm.) og han sa: «Patrice, jeg vil fortsette i fem år til», sier Evra og ler, ifølge Sunday Times.

- Jeg sa: «Ja, sjef. Vi sier det sånn». Jeg var så overbevist. Han så yngre og yngre ut. Han fortalte meg til og med at, med 99 prosent sannsynlighet, så ville Cristiano Ronaldo komme tilbake. Jeg sa liksom: «Wow, vi er klare til å slå tilbake og til og med vinne Champions League igjen».

Ronaldo i nytt intervju: Glemmer aldri hvordan Ferguson reagerte da faren lå for døden.

Så kom dødsfallet

Ifølge den britiske avisen hadde Ferguson jobbet i kulissene, og forhandlet med teamet rundt Ronaldo, for å sikre en gigantovergang.

Så kom imidlertid noen uker som endret alt. 8. mai 2013 offentliggjorde Ferguson at han trakk seg. Årsaken var at kona Cathys tvillingsøster, Bridget Robertson, gikk bort.

I et intervju med The Telegraph i september bekreftet Ferguson at han ville fortsatt hvis Bridget ikke hadde gått bort.

Tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson besøker stadig Old Trafford jevnlig. Her er han på plass under seriekampen mellom United og Liverpool i september.

— Jeg så henne (kona, journ. anm.) se på TV en kveld, og hun så opp i taket. Jeg visste at hun var isolert, fortalte Ferguson.Manchester United-supportere kan imidlertid lure på hva som hadde skjedd dersom Ferguson ikke hadde trukket seg. Ville Cristiano Ronaldo igjen ha tatt på seg den røde trøyen?

Ronaldo har gjentatte ganger uttrykt sin kjærlighet overfor Real Madrid, og signalisert at han planlegger å avslutte karrièren i hovedstadsklubben.

Det nære forholdet mellom Ronaldo og Ferguson er nøye dokumentert. Senest denne uken fortalte Ronaldo at han alltid vil være takknemlig for hvordan Ferguson reagerte da faren hans lå for døden.

Ferguson har riktignok aldri uttalt seg i tråd med Evras påstander, om at Ronaldo-overgangen var 99 prosent klar. Det til tross for at managerlegenden allerede har skrevet to selvbiografier etter at han ga seg.

United-legende lesser på med kritikk mot van Gaal: - Mangel på kreativitet.

- Det var en stor traume

Skottens avgang har uansett fått store konsekvenser i klubben. United har blitt detronisert på toppen av engelsk fotball, med en 7. plass under David Moyes i 2013-14 og en 4. plass i Louis van Gaals første sesong i 2014-15. Mannskapet har også vært gjennom en totalrenovering. Patrice Evra er én av spillerne som har forsvunnet ut dørene. Franskmannen signerte for Juventus i 2014. Han forteller i Sunday Times-intervjuet at Ferguson-avgangen var en sterk medvirkende faktor til at han forlot klubben.

— Det var en stor traume. Jeg følte meg fortapt, sier Evra.

Franskmannen forteller videre at han følte United var «hans klubb». Evra hevder at daværende manager David Moyes prøvde å overtale ham til å bli, men at han valgte å dra til Italia fordi kona ønsket å forlate England.

Med Evra i Italia, Ferguson godt i gang med pensjonisttilværelsen og Ronaldo tilsynelatende godt fornøyd i Madrid, har Manchester United hatt en haltende start på sesongen.

Klubben er riktignok nummer fire i Premier League, kun fire poeng bak ligaleder Manchester City, men spillet har vært gjenstand for massiv kritikk i britiske medier.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene:

 • Gerrard snakker ut: - Var på vei mot selvmordsvakt
Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Cristiano Ronaldo
 3. Manchester United

Mest lest akkurat nå

 1. Har ventet i fem måneder, får ikke åpne ferdig sushi-restaurant

 2. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

 3. Politiet orket ikke å sjekke alle filene

 4. Det er ikkje meininga ein skal bli rørt over at staten lar friske barn få bevega seg fritt

 5. – Han var en mann som aldri ga seg, en drømmer

 6. Viking-unggutt bytter klubb