«Pølsa» friskmelder seg selv: - Jeg tøyde strikken for langt

Langrennsløperen Øystein «Pølsa» Pettersen har aldri vært så tent og motivert som han er nå. Det til tross for at kroppen ikke er helt på lag.

Publisert: Publisert:

- Den beste jeg noensinne har vært, men så tøyde jeg strikken for langt i høst.  Jeg endte på sykehus, og det skyldtes ikke inaktivitet, for å si det slik. Men nå skal jeg prøve å få kroppen opp og stå igjen, sier Øystein Pettersen. Foto: NTB scanpix/Instagram

  • Mette Bugge
    Aftenposten
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

LILLEHAMMER: Langløperen var overbevist om at han skulle kjempe om seieren i Marcialonga, men da sa kroppen stopp. Nå er det Vasaloppet 6.mars som gjelder.

— Går ikke det, får jeg tenke på at det kommer mange skirenn i årene som kommer. Jeg er fortsatt ung. Det er jo langrennsløpere som holder på langt opp i 40-årene, sier han.

«Pølsa» sier at han hadde sin beste sesong i fjor.

— Den beste jeg noensinne har vært, men så tøyde jeg strikken for langt i høst. Jeg endte på sykehus, og det skyldtes ikke inaktivitet, for å si det slik. Men nå skal jeg prøve å få kroppen opp og stå igjen.

Flytter til Lillehammer

Han har bestemt seg for å flytte til Lillehammer, OL-byen Lillehammer som da får enda en vinteridrettsutøver med merittene i orden. Pettersen og kona har kjøpt hus, og skal flytte inn der 10. juni med sine to barn på fire år, og den yngste syv måneder.

— Vi ønsker å komme nærmere min kones familie, og dessuten er det ikke noen ulempe at snøen på Sjusjøen kommer tidligere og går senere, sier den olympiske mesteren fra Vancouver 2010. Den gangen tok Pettersen gull i lagsprint sammen med Petter Northug. I 2014 gikk den nåværende 33-åringen å gå over til langløp etter mange år på sprintlandslaget. Valget falt på Team United Bakeries med Henrik Kvissel som manager. Det å satse langrenn og langløp skal han fortsette med i mange år fremover.

Løperen som går for Lillomarka, har hatt gode skimuligheter også i Nittedal.

— Jeg hadde ikke flyttet med mindre jeg hadde trodd at jeg kunne bli en bedre skiløper, sier Oslo-gutten.

Tent til tusen

Øystein Pettersen har drevet med langrenn hele livet, og som han sier til Aftenposten: - Jeg har aldri vært mer motivert og dedikert.

Han gikk tre skirenn i januar. Etter det har han ikke gått noen løp. Han må sjekke leververdiene fortsatt, og passe på at han har kontroll.

På Lillehammer får Pettersen mange treningspartnere, hvis han vil. Sjur Røthe og Ola Vigen Hattestad er bare to av dem som bor i nærheten.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra:

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinne fra Stavanger omkom i fallulykke i Sirdal - navnet er frigitt

  2. Ung gutt ranet på Våland

  3. Nytt korona-tilfelle i Stavanger: – Var på reise i rødt land

  4. Mange skadd og store ødeleggelser etter kraftig eksplosjon i Beirut

  5. Søket fortsetter med dykkere onsdag

  6. Forvirret? Dette er korona-reglene som gjelder nå