Stjernefall i Real Madrid åpner for Ødegaard på Lerkendal

Seks av Real Madrids største stjerner er enten uaktuelle eller svært usikre til supercupen. Det åpner døren for en formsterk Martin Ødegaard.

Martin Ødegaard (til høyre) er med til Trondheim neste uke. Det blir ellers et redusert stjernegalleri fra Real Madrid som kommer til Norge. Gareth Bale, Toni Kroos og Cristiano Ronaldo virker alle å være ute. Det kan også Karim Benzema være.
  • Helge Voll Hustad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det har vært klart en stund at Cristiano Ronaldo ikke kommer til å spille supercupen mot Sevilla på Lerkendal 9. august.

Men fraværslisten til Los Blancos blir lengre og lengre inn mot kampdagen. Ifølge AS er Gareth Bale, Toni Kroos, Keylor Navas og Pepe alle uaktuelle for det helspanske oppgjøret. I tillegg sliter Karim Benzema med en skade, og er usikker.

– Det er litt sprikende rapporter, men det virker å være enighet om at Bale, Navas, Ronaldo, Pepe og Kroos er ute, i tillegg til at Benzema er svært usikker, sier Viasat-ekspert Petter Veland til Adresseavisen.

Les også

Spanske journalister: – Real Madrid forventer mer av Martin Ødegaard

Muligheter for Ødegaard

Skadene styrker imidlertid sjansene for at Martin Ødegaard får vise seg fram på Lerkendal.

– Mange av skadene er på offensive spillere, så hvis Castilla-spillere skal hentes inn i troppen, vil det være offensive spillere derfra som hentes inn, sier Veland.

Han legger til at Jesé Rodriguez er sterkt koblet til PSG, og kan forsvinne før supercupen. Dette vil også øke Ødegaards sjanser.

Fredag melder AS at Ødegaard er med i 25-mannstroppen som reiser til Trondheim.

Den skal tynnes ned til 18 mann før selve kampen.

– Jeg tror han har en 50 prosents sjanse for å få bli med i 18-mannstroppen. Jeg tror det er større sjanse for at han ikke spiller enn at han gjør det, men de 25 minuttene han hadde sist mot Bayern München er det beste han har gjort for Real Madrid. I tillegg hjelper det at det er i Norge. Real Madrid er opptatt av markedsføring, og Ødegaard i Norge er noe de helt klart tenker på, sier Veland.

Spent på treneren

I motsetning til Real Madrid stiller Sevilla med en tilnærmet skadefri tropp.

– De har solgt en del nøkkelspillere, men samtidig gjort en god jobb med å erstatte dem. Flere spennende spillere kan få sin offisielle klubbdebut, sier Veland, og trekker frem Franco Vázquez, Luciano Vietto og Ben Yedder som spillere å følge med på.

Veland er imidlertid aller meste spent på å se Sevillas nye trener, Jorge Sampaoli, i aksjon. Sampaoli har tidligere vært landslagstrener for Chile, og er en elev av den populære trenerlegenden Marcelo Bielsa.

– Det er første gang han trener et lag i Europa, og han har mange fans blant «fotballhipsterne», som er spent på hva han kan få til, sier Veland.

Hele troppen: Keylor Navas, Kiko Casilla, Dani Carvajal, Danilo, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Nacho, Marcelo, James Rodríguez, Casemiro, Mateo Kovacic, Luka Modric, Isco, Marco Asensio, Lucas, Álvaro Morata, Karim Benzema, Gareth Bale, Toni Kroos, Rubén Yáñez, Philipp Lienhart, Martin Ødegaard, Marcos Llorente, Mariano Díaz og Jesé.

Les også

  1. Ødegaard nest sist på kampens eneste mål da Real Madrid slo Bayern München

Publisert:
  1. Internasjonal fotball

Mest lest akkurat nå

  1. – Man er ganske alene hvis noe går galt

  2. Ingen har så langt dødd av omikron. Forskere lanserer ny teori om hvorfor den sprer seg så raskt

  3. Dette har du neppe sett før på et julemarked

  4. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

  5. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

  6. – Sex er breddeidrett hvor penetrasjon ikke er eneste måten å ha sex på